V jednoduchosti je síla, pár ingrediencí a neskonalá dobrota je na světě. Víte, mám slabost pro sušené ovoce, obzvláště datle, které se hodí jako taková pro mě neutrální ingredience do všech nepečených kuliček. A to by bylo, abych jim nedala hlavní roli alespoň v jednom vánočním cukroví...
Datle plněné "marcipánem"
(zhruba 20 ks)
- cca 20 datlí
Marcipán
- 100 g mandlí
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Mandle jsem si namočila na několik hodin, abych je mohla zbavit slupky. Kdo si chce práci ulehčit, jednoduše zalije vařící vodou, nechá chvíli odstát a oloupe. Nasekala jsem mandle na menší kousky a rozmixovala v tužší hmotu. Kdo má výkonný mixér, klidně použije celé mandle. Přidala jsem k mandlím agávový sirup a lžičku vanilkového extraktu a pomocí rukou zpracovala.
Datle jsem nařízla a vypeckovala, volte určitě nějaké "lepší", masitější, např. Medjool.. Plnila jsem je mandlovou hmotou a skladovala v lednici.
English version
(about 20 pcs)
- about 20 dates (Medjool)
Marzipan
- 100 g almonds
- 1 tablespoon agave nectar
- 1teaspoon vanilla extract
I soaked almonds for a couple of hours in order to remove their skin. You could also pour over them boiling water, set aside and then get rid of the skin. I chopped them into smaller pieces and processed them into crumbs. Then I added agave nectar, vanilla extract. Using hands, I combined them until clumps form.
I made a lengthwise slit in each date. I squeezed the date opened and removed the pit. I shaped Marzipan into oblong ball and stuffed dates with them. I stored dates in the fridge.
Já mám taky moc ráda sušené ovoce :). A tyhle data jsem zrovna viděla v Tescu
OdpovědětVymazatBlog by Veru