Raw oříškovo-máslové sušenky





Tyhle sušenky Vás prostě chytí za srdce. Milovníci oříškových másel budou ztraceni, tyhle totiž ukrývají pěknou dávku burákového másla, nicméně pokud použijete například mandlové či kešu máslo, nemůžete šlápnout vedle, snad naopak. Kromě toho neobsahují žádnou mouku ani vločky, vše zařídila pohanka, o jejíž pozitivech melu pořád... :-) 

Může Vám to připadat zvláštní, ale sušenky jsem skladovala v mrazáku, po vytažení se dají hned jíst, jsou takové pěkně křupavé. Ale můžete samozřejmě zvolit lednici. A protože se mě určitě budete ptát, razítko je z NanuNana, dostala jsem ho už loni k svátku, ale viděla jsem, že ho mají i letos v různých variantách. Tak šup, pojďte se mnou mlsat bez černého svědomí z bílého cukru, mouky...





Raw oříškovo-máslové sušenky

(14 ks)

Inspirace: http://blissfulbasil.com/



  • 1 hrnek datlí
  • 3/4 hrnku pohanky
  • 1/2 hrnku burákového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kokosového másla







Datle jsem si dala předem namočit. Následně jsem si rozmixovala pohanku v jemnou moučku, zvládl to i výkonnější tyčový mixér. Z datlí jsem slila vodu, a rozmixovala jsem je spolu s pohankou, burákovým máslem, vanilkovým extraktem a kokosovým máslem v tužší hmotu. 

Těsto jsem rozdělila na 14 menších dílků, které jsem pomocí rukou tvarovala na pečícím papíru v tenčí placky a zdobila razítkem na sušenky. Následně jsem pečící papír rozstříhala na jednotlivé sušenky a dala ztuhnout do mrazáku. Můžete sušenky skladovat v mrazáku či v lednici. 









English version


Raw nut-butter cookies

(14 pcs)

Inspiration: http://blissfulbasil.com/



  • 1 cup of dates

  • 3/4 cup of buckwheat groats
  • 1/2 cup of peanut butter
  • 1 teaspoon of vanilla extract
  • 1 tablespoon of coconut butter







I soaked dates in water until tender. Then I processed buckwheat groats until flour texture. I drained dates and blended them with buckwheat groats, peanut butter, vanilla extract and coconut butter. 

I devided the dought into 14 pieces and formed into thin cookies and decorated them with stamp into a baking sheet. Then I cut it into pieces and stored in the freezer or fridge. 








16 komentářů:

  1. Tak ty vypadají úžasně a určitě je vyzkouším, asi s arašídovým másledm. Děkuji za tip! Salad by Leni

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, razítko z NANU-NANA, taky jsem na něj koukala :)
    .
    Vidím to tak, že bych si asi opravdu měla přát nový mixér :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je užasný a to razítko na ně je super:)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslíte, že můžu kokosové máslo nahradit kokosovým olejem?:-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. snad ano, určitě ne roztopený, pěkně ztuhlý. Ale upozorňuji, že jsem nezkoušela, takže Vám to na 100 % nezaručím.

      Vymazat
  5. tu pohanku jste dala syrovou nebo předem namočila a pak usušila ?(, jak je známo v raw receptech.).díky Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. umixujete si doma sušený kokos

      Vymazat
    2. jenom umixovat s vodou?
      Petra

      Vymazat
    3. jenom to ne, získala byste kokosové mléko. Kokos stejně jako oříšky je plný tuku a působením tepla se uvolní a mixováním získáte máslo.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)