Kakaové bonbonky s malinami




Přesně za měsíc tu máme svátek všech zamilovaných, ne že bysme jej slavili nějak ve velkém, natož nějak. Máme se rádi celý rok. Nicméně předpokládám, že poroste poptávka po tipech na drobné dárky pro drahé polovičky. Tak jsem si říkala, že byste možná ocenili recept na vůbec ty nejlahodnější bonbony, které jsem ochutnala, co?

Ona taková domácí bonboniéra není vůbec marná, mě by teda určitě potěšila. To je úplně něco jiného než koupit někde na rychlovku Tatianu. Navíc ten obsah, o který tu hlavně běží, to je Vám jiná liga. Sbíhají se mi sliny, jen to píšu. Bonbony jsou tak jemné, až se na jazyku rozplývají. A složení? Pohádkové, kakaové máslo bude můj velký oblíbenec. Navíc můžete udělat každý bonbon jiný, některé se sušeným ovocem, jiné s oříšky, kokosovými chipsy, kandovaným zázvorem, kakaovými boby, matcha čajem a kdo ví, co Vás ještě napadne... 

K postupu, doporučuji pracovat co nejrychleji, jen tak docílíte krásného čistého vzhledu bonbonů, později už hmota začíná tuhnout a hrudkovatět. Přípravu hmotu si klidně můžete rozdělit na poloviny, pokud plánujete nějakou obr bonboniéru nebo prostě kopnout do vrtule, ať to trošku vypadá, když to má být ten dárek. 





Kakaové bonbonky s malinami 

Inspirace: http://gourmandeinthekitchen.com

(cca 20 ks)



  • 60 g BIO kakaového másla
  • 40 g kakaového prášku
  • 30 g agávového sirupu
  • špetka vanilkového prášku (např. Sonnentor)
  • hrst lyofilizovaných lesních plodů
  • hrubozrnná sůl







Ve vodní lázni jsem si rozpustila kakaové máslo. Následně jsem odstavila z plotny, rychle přimíchala kakaový prášek, agávový sirup, vanilkový prášek a pomocí malé lžičky rozdělila do papírových košíčků. Povrch jsem posypala lyofilizovaným lesním ovocem a solí. Nechala jsem vychladnout a dala tuhnout do lednice, ve které jsem bonbony i skladovala. 








English version

Cacao butter candies with berries

Inspiration: http://gourmandeinthekitchen.com


(about 20 pcs)



  • 60 g BIO cacao butter
  • 40 g cacao powder
  • 30 g agave nectar
  • pinch vanilla powder
  • handful freeze-dried berries
  • coarse salt






I filled a small to medium saucepan with water and brought to a boil. I leaved butter to melt and remove from the heat. Immediately I whisked together with cacao powder, agave nectar, vanilla powder until smooth and filled in little paper cups. I sprinkled candies with freeze-dried berries, salt and placed in the fridge. I stored candies in the fridge.  





11 komentářů:

  1. šikovná, máš to moc krásné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych ráda ochutnala! Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. To by drahá polovička měla smůlu, snědla bych to sama :D Vypadají úžasně.

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, no mě se zase sbíhají sliny jen co to čtu!! Asi si tuhle bonbošku udělám hezky sama pro sebe :)
    Luu Over The Ocean

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra, to je nádherný :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty maliny teda vypadají naprosto luxusně, ta barvička je boží. A na focení obzvlášť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Lucko, jakmile jsem spatrila tento recept, vedela jsem, ze ho musim vyzkouset. Koupila jsem kakaove maslo, kakao ( vse v raw kvalite ) a lyf. ovoce a hura do toho. Vysledek byl perfektni. Jen par postrehu. Vse jsem zahrivala na nizkou teplotu, kvuli zachovani raw, kdyz se maslo naporcuje na male kousky, jde to daleko rychleji. V rozpustenem masle jsem rozmichala sirup a pak pridala kakao. Dukladne promichala a pak jeste trosku zahrala a nalila do kalisku. Jakmile coko zacala trosku tuhnout, opet jsem nahrala, tak se nevytvorili zadne hrudky. Priste zkusim udelat mlecnou cokoladu se susenym mlekem. Mockrat dekuji za skvely recept. Jo a bajecne je, ze detem, i presto ze je dost horka, moc chutnala!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)