Mungo fazolky se špenátem v kokosovém mléce





Určitě nebudu sama, kdo mungo fazolky v kuchyni tak trochu zanedbává, no jo. Nejčastěji jim dám příležitost doladit jakýkoliv zeleninový salát v naklíčené podobě, mňam. Ale byla by škoda nevyužívat je jako každou jinou luštěninu. Třeba v kombinaci s baby špenátem a kokosovým mlékem jsou nepřekonatelné :-)




Mungo fazolky se špenátem v kokosovém mléce

(cca 2 porce)

Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com


  • cca 100 g mungo fazolek v suchém stavu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • zhruba 1/2 hrnku vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 g baby špenátu
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl





Mungo fazolky jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu. Na lžíci kokosového oleje jsem si zpěnila nadrobno nakrájenou cibuli, přidala jsem na minutu na plátky nakrájený česnek, mungo fazolky, krátce promíchala, zalila trochou vody a přivedla k varu. Stáhla jsem plamen a vařila do změknutí fazolek, zhruba 30 minut. Dochutila jsem solí, římským kmínem, zalila kokosovým mlékem a ještě zhruba 5 minut vařila. Těsně před dokončením jsem přidala omytý špenát, nechala jej zavadnout a odstavila z plotny. 

Podávat můžete s rýží, chlebem naan či jen tak.







English version

Mung beans with spinach and coconut milk

(about 2 portions)

Inspiration: http://www.greenkitchenstories.com



  • about 100 g mung beans
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 1 onion
  • 1 clove garlic
  • about 1/2 cup water
  • 200 ml coconut milk
  • 100 g baby spinach
  • 1 teaspoon cumin
  • salt





I soaked mung beans over night. Then I drained them. I heated coconut oil in a sauce pan, added chopped onion, garlic, sauted until fragrant. I added soaked mung beans, water stir occasionally, brought to boil, lowered the heat and cooked for about 30 minutes. I seasoned it with salt, cumin, poured over coconut milk, added baby spinach and cooked for another 5 minutes.  

You could serve it with rice or naan. 





7 komentářů:

  1. To není možné, zrovna nedávno jsem si říkala, že bych měla mungo fazolky využívat i jinak než do salátů...v poslední době jako bys mi četla myšlenky :) děkuju za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, mě těší, že jsem kápla do noty :-)

      Vymazat
  2. Super, všechny suroviny mám doma, takže se na ni vrhnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. směle do toho :-) budu ráda za odezvu, jak chutnalo.

      Vymazat
  3. Great recipe for us mung beans lovers ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to určitě zkusím, děkuji za typ O:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)