Slunečnicovo-fíková pěna




Co je malý, to je milý. A tahle pěna v těch nejroztomilejších skleničkách to jen potvrzuje. Kdo by jim odolal? Takový malý dezertík musí potěšit každého. Ve skleničce najdete rozmixovaná semínka, tentokrát slunečnicová v kombinaci s fíky, kardamomem, vše ozdobeno dalšími fíky, aby jich nebylo málo, pistáciemi a třeba jablíčkem. Ale fantazií se meze nekladou... Jaká bude Vaše varianta? :-)





Slunečnicovo-fíková pěna

(cca 2 porce)


Pěna

  • 100 g sušených fíků
  • 75 g slunečnicových semínek
  • 50 ml rostlinného mléka
  • špetka kardamomu


Na dokončení

  • sušené fíky
  • slunečnicová semínka
  • pistácie
  • jablko atd.



Slunečnicová semínka jsem si předem namočila, ideálně přes noc. Stejně tak jsem si zalila vodou fíky, aby změkly a lépe se mixovaly. Těm stačí kratší doba.

Následující den jsem slila ze semínek vodu a rozmixovala je spolu se změklými fíky, kardamomem a mlékem v hladkou pěnu. Tu jsem rozdělila do skleniček, doplnila dalšími nakrájenými fíky, slunečnicovými semínky, pistáciemi a jablkem. 








English version


Sunflower-fig mousse

(about two portions)


Mousse

  • 100 g dried figs
  • 75 g sunflower seeds
  • 50 ml plant based milk
  • pinch cardamom


For finishing

  • dried figs
  • sunflower seeds
  • pistachios
  • apple etc.



I soaked sunflower seeds over night. I soaked dried figs in the same way, in order to soften them and blend them more easily. 

The next day, I drained sunflower seeds and blended them with soaked figs, cardamom and plant based milk until smooth mousse. I served mousse with dried figs, sunflower seeds, pistachios and apple. 



6 komentářů:

  1. To je bomba, samé dobré suroviny :-) A dá se to vychladit nebo rovnou podáváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já dala chladit, ale šlo by i hned.

      Vymazat
  2. Prekrásne fotky! Recept samozrejme tiež skvelý :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle. Mohla bych se zeptat jestli rostlinné mléko jde nahradit i kravským? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jde, ale já preferuji rostlinnou variantu :-)

      Vymazat
  4. Prekrásne fotky! Recept samozrejme tiež skvelý :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)