Že se nanuky a zmrzliny smí jíst jen v létě? :-) vedle jak ta jedle. Přirozeně zazáří v plné parádě, až přijdou krutá horka, ale proč si nepochutnat na něčem trošku sladším a hutnějším než všemožné sorbety a ovocné tříště i teď? Ku takové příležitosti budou ideální karamelové nanuky. Víte, jak miluji datlový karamel, snad proto se jej snažím uchytit.. no kam jen to jde a povím Vám, nanuky mu sluší...
Kokosovo-karamelové nanuky
(7 ks)
Nanuky
- 1 plechovka kokosového mléka
- karamel (viz níže)
- 2 lžíce javorového sirupu
Karamel
- 1 hrnek datlí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citrónové šťávy
- špetka soli
Začala jsem přípravou karamelu. Datle jsem si předem namočila. Poté jsem slila vodu a odložila si ji bokem. Datle jsem rozmixovala s trochou vody, ve které jsem datle máčela, vanilkovým extraktem, solí a citrónovou šťávou. Případně přilijte trošku vody.
V míse jsem smíchala kokosové mléko s karamelem, javorovým sirupem, plnila formičky, doplnila dřívkem a dala mrazit.
English version
Coconut-Caramel pops
(7 pcs)
Pops
- 1 can coconut milk
- caramel (see below)
- 2 tablespoons maple syrup
Date caramel
- 1 cup dates
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 teaspoon lemon juice
- pinch salt
At first I prepared caramel. I soaked dates in water. Then I drained them and blended with soaking water, vanilla extract, salt and lemon juice. If you have trouble blending, add water to achieve the right texture.
In a big bowl I mixed togehter date caramel with coconut milk, maple syrup until wrll incorporated, Then pour into popcicle molds, inserted sticks and freezed.
mňam, vyzerá to naozaj úžasne ... ukladám a neviem sa dočkať, kedy aj vyskúšam :)
OdpovědětVymazathttp://www.jade.sk
Dobrý večer, ve spouste receptech jsou důležitou surovinou datle. Můžete mi doporučit, kde porizujete kvalitni a ve vetsim množství? Děkuji Jitka
OdpovědětVymazatDobré ráno, nakupuji ve zdravé výživě po 400 g, značku teď bohužel nevím, aktuálně jsem dobrala zásoby :-(
Vymazat