Pomazánky jsou vděčné, hlavně k pečivu jako taková expresní svačinka na cesty, ale poslouží i jako skvělý dip k zelenině či zeleninovému salátu. Tahle tofu nebude opakem. V obchodech jsem už potkala spousty tofu pomazánek, proč je ale kupovat, když si je mohu během pár minut připravit sama, pro svůj mlsný jazýček a hlavně mít pod kontrolou, co jím. Protože i když se spousty výrobků tváří na první pohled jako vrchol "zdravé výživy", kolikrát to taková sláva není, ale pouze reklamní masáž...
Tofu pomazánka s mořskou řasou
- 1 balení bílého tofu
- 1 list nori řasy
- 1 lžíce shoyu sójové omáčky
- 1 lžička arašídového oleje
- špetka soli
Řasu jsem si předem namočila, aby změkla a snadno se mixovala. Následně jsem osušila tofu, vložila jej do vysoké nádoby spolu se změklou řasou, sójovou omáčkou, arašídovým olejem a rozmixovala v hladký krém. Ochutnala a případně dosolila.
Podávala jsem například s domácím kváskovým chlebem a klíčky. Dobrá je i do zeleninového salátu.
English version
- 1 package tofu
- 1 sheet seaweed (nori)
- 1 tablespoon shoyu soy sauce
- 1 teaspoon peanut oil
- pinch salt
At first, I soaked seaweed in order to blend it easily. Then I dried tofu, and blended it with soaked seaweed, soy sauce, peanut oil until smooth. Eventually, season it with salt.
I served it with homemade sourdough bread and sprouts. I recommend it with salad.
Ukládám do receptu :-) Jinak máš moc krásné nádobí a celkově doplňky do kuchyně :-)
OdpovědětVymazat