Máčené pomerančové vločky



Tzv. overnight oats jsou stará známá věc. Zalijete si vločky vodou a necháte přes noc máčet. Do rána krásně změknou a můžete je promíchat s jogurtem, ovocem atd. Nebo naopak máčet přímo v jogurtu. Výborné jsou ale i máčené v pomerančovém freshi a vlastně musí chutnat i ve všech ovocno-zeleninových šťávách. ˇUž se nemůžu dočkat, až vyzkouším i jiné než jen vymačkaný pomeranč... třeba takový řepový nebo zelený? 



Máčené pomerančové vločky

(1 porce)

Vločky

  • cca 50 g ovesných vloček
  • 1 lžička chia semínek
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 lžička včelího pylu
  • špetka skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • cca 50 ml vody

Posyp

  • vlašské ořechy
  • včelí pyl
  • sušený rakytník


Do skleničky jsem nasypala vločky, chia semínka, vlašské ořechy, včelí pyl, skořici. Přilila jsem vanilkový extrakt, vymačkaný pomeranč, vodu a důkladně promíchala. Skleničku jsem skladovala přes noc v lednici a ráno podávala posypané vlašskými ořechy, včelím pylem a sušeným rakytníkem. 






Overnight orange oats

(1 portion)


Oats

  • about 50 g oats
  • 1 teaspoon chia seeds
  • handful walnuts
  • 1 teaspoon bee pollen
  • pinch cinnamon
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • juice from 1 orange
  • about 50 ml water

For serving

  • walnuts
  • bee pollen
  • dried buckthorn


I mixed oats with chia seeds, walnuts, bee pollen, cinnamon. I added vanilla extract, squeezed orange juice and combined well. I placed the glass in the fridge overnight. I sprinkled it with walnuts, bee pollen and dried buckthorn and served in the next morning. 







2 komentářů:

  1. Moc Vás zdravím Lucie a děkuji za všechny úžasné recepty. Nikdy mi moc nechutnaly ovesné vločky, ale už jste mne přivedla na správnou cestu a tento recept mne nadchnul. Příprava rychlá, ráno ihned hotová chutná snídaně a zasycená jsem byla až do oběda. Děkuji za Vaši ochotu obětovat čas na vyhledávání, zkoušení a hlavně sdílení skvělých receptů. Gabka Holubová

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)