Tzv. overnight oats jsou stará známá věc. Zalijete si vločky vodou a necháte přes noc máčet. Do rána krásně změknou a můžete je promíchat s jogurtem, ovocem atd. Nebo naopak máčet přímo v jogurtu. Výborné jsou ale i máčené v pomerančovém freshi a vlastně musí chutnat i ve všech ovocno-zeleninových šťávách. ˇUž se nemůžu dočkat, až vyzkouším i jiné než jen vymačkaný pomeranč... třeba takový řepový nebo zelený?
Máčené pomerančové vločky

Vločky
- cca 50 g ovesných vloček
- 1 lžička chia semínek
- hrst vlašských ořechů
- 1 lžička včelího pylu
- špetka skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- šťáva z 1 pomeranče
- cca 50 ml vody
Posyp
- vlašské ořechy
- včelí pyl
- sušený rakytník
Do skleničky jsem nasypala vločky, chia semínka, vlašské ořechy, včelí pyl, skořici. Přilila jsem vanilkový extrakt, vymačkaný pomeranč, vodu a důkladně promíchala. Skleničku jsem skladovala přes noc v lednici a ráno podávala posypané vlašskými ořechy, včelím pylem a sušeným rakytníkem.
Overnight orange oats
(1 portion)

Oats
- about 50 g oats
- 1 teaspoon chia seeds
- handful walnuts
- 1 teaspoon bee pollen
- pinch cinnamon
- 1 teaspoon vanilla extract
- juice from 1 orange
- about 50 ml water
For serving
- walnuts
- bee pollen
- dried buckthorn
I mixed oats with chia seeds, walnuts, bee pollen, cinnamon. I added vanilla extract, squeezed orange juice and combined well. I placed the glass in the fridge overnight. I sprinkled it with walnuts, bee pollen and dried buckthorn and served in the next morning.
Moc Vás zdravím Lucie a děkuji za všechny úžasné recepty. Nikdy mi moc nechutnaly ovesné vločky, ale už jste mne přivedla na správnou cestu a tento recept mne nadchnul. Příprava rychlá, ráno ihned hotová chutná snídaně a zasycená jsem byla až do oběda. Děkuji za Vaši ochotu obětovat čas na vyhledávání, zkoušení a hlavně sdílení skvělých receptů. Gabka Holubová
OdpovědětVymazatDěkuji Gabko :-)
Vymazat