Grepovo-mrkvový sorbet




Vždycky si povzdychnu, když obdivuji krásné fotky plné domácích čerstvých ovocných či zeleninových šťáv a já si o nich zatím jen sním. Holt už je asi na čase vysypat prasátko, abych nemusela druhým závidět, v dobrém :-) těší mě, když vidím jiné s košíkem plným zeleniny, ovoce, přeplněné zdravé výživy, to už méně teda, obzvláště, když pospíchám... ale buďme rádi za každý malý krůček ke "zdraví". Samozřejmě je občas chuť silnější a sáhnu po kupovaných, ale všichni víme, že chuť i je naprosto nesrovnatelná. Abych zase nehanila vše kupované, seženeme i kvalitní produkty, ale znáte ten pocit, když si něco sami doma vyrobíte... :-) Tentokrát si ale vystačíme i bez odšťavňovače. 





Grepovo-mrkvový sorbet

Inspirace: http://golubkakitchen.com




  • 3 velké grepy
  • 1 hrnek mrkvové šťávy
  • 2 lžíce javorového sirupu či více
  • 1 lžička vanilkového extraktu








Grepy jsem přepůlila, zbavila případných zrníček a důkladně vymačkala. Použila jsem šťávu i dužinu. Ke grepům jsem přilila mrkvovou šťávu, vanilkový extrakt, osladila javorovým sirupem,. Vše jsem důkladně promíchala, promixovala tyčovým mixérem a nalila do nádoby vhodné do mrazáku. Kdo má zmrzlinovač, postupuje dle návodu. Pokud nemáte jako já, stačí mrazit a občas promíchat, abyste se vyvarovali ledovým krystalkům. Sorbet jsem před podáváním nechala chvíli povolit.





English version

Grapefruit-carrot sorbet


Inspiration: http://golubkakitchen.com




  • 3 big grapefruits
  • 1 cup carrot juice
  • 2 tablespoons maple syrup or more
  • 1 teaspoon vanilla extract








I halved grapefruits and got rid of seeds. I sqeezed them, used both juice and pulp. I added carrot juice, vanilla extract, maple syrup. I blended everything together until smooth, put into freezer safe bowl and freezed it.  From time to time, I blended formed iced and freezed again. Before serving, I defrosted sorbet for a while.










1 komentářů:

  1. Ten by se skvěle hodil na mezinárodní den mrkve, co je za pár dní. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)