Cizrnová jarní omeleta




Doufám, že plánujete si víkend pořádně užít, vypnout budík a prospat klidně dopoledne. Ono se občas nic nestane. Říká ta pravá, která i o víkendu vstává v šest. Ale v ideálních představám by moje víkendové ráno vypadalo asi tak. Spát do deseti, pak dlouhý brunch až do poledne. A k němu se výborně hodí nějaká vydatná snídaně. Klasicky bychom sáhli po vajíčkách. No ano proč ne. Ale proč taky jo? Omeletu můžete vykouzlit v čistě rostlinné podobě z cizrnové mouky...





Cizrnová jarní omeleta

cca 2 porce


  • 100 g cizrnové mouky
  • 200 ml rostlinného mléka
  • sůl, pepř
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • olivový olej
  • červená cibule
  • čerstvý hrášek
  • hrst baby špenátu
  • řeřicha






V míse jsem prošlehala pomocí vidličky cizrnovou mouku s rostlinným mlékem. Směs jsem dochutila solí, pepřem a lahůdkovým droždím a nechala chvíli odležet. Mezitím jsem si krátce orestovala cibuli.

Pánev jsem vytřela kapkou olivového oleje a vlila do ní připravenou směs. Tu jsem pokladla nakrájenou cibulí, hráškem, baby špenátem a smažila do zpevnění omelety. Poté jsem ji opatrně otočila a ještě chvíli smažila. 

Omeletu jsem opatrně přendala na talíř, ozdobila rukolou a podávala. 






English version

Chickpea flour spring omelette


(about 2 portions)


  • 100 g chickpea flour
  • 200 ml plant based milk
  • salt, pepper
  • 1 teaspoon nutrition yeast
  • 1 teaspoon olive oil
  • red onion
  • green peas
  • handful baby spinach
  • watercress





Using fork, I whisked together chickpea flour with plant based milk. I seasoned it with salt, pepper, nutrition yeast and sit aside. Meanwhile I sauted chopped onion until lightly brown. 

I heated a pan. I added olive oil, poured the batter into the pan. I added sauted onion, peas, baby spinach and waited until it firmed up. Then I folded it over and cooked it for a while. 

I turned it off and served garnished with watercress. 




3 komentářů:

  1. lákavá, zkusím! :)

    OdpovědětSmazat
  2. Úžasná dobrota :-)
    Nikdy bych nevěřila, že z cizrnové mouky bude taková luxusní omeleta....tak a teď jdu studovat knížku Lahodně s Ellou, u které mě vůbec nepřekvapilo, že jste ji tak vychválila.

    A dnes jsem se podle Vámi nechala sakra inspirovat.....chia jahodový džem, chia višňový džem a ještě raw cobbler :-)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)