Doufám, že plánujete si víkend pořádně užít, vypnout budík a prospat klidně dopoledne. Ono se občas nic nestane. Říká ta pravá, která i o víkendu vstává v šest. Ale v ideálních představám by moje víkendové ráno vypadalo asi tak. Spát do deseti, pak dlouhý brunch až do poledne. A k němu se výborně hodí nějaká vydatná snídaně. Klasicky bychom sáhli po vajíčkách. No ano proč ne. Ale proč taky jo? Omeletu můžete vykouzlit v čistě rostlinné podobě z cizrnové mouky...
Cizrnová jarní omeleta
cca 2 porce
- 100 g cizrnové mouky
- 200 ml rostlinného mléka
- sůl, pepř
- 1 lžička lahůdkového droždí
- olivový olej
- červená cibule
- čerstvý hrášek
- hrst baby špenátu
- řeřicha
V míse jsem prošlehala pomocí vidličky cizrnovou mouku s rostlinným mlékem. Směs jsem dochutila solí, pepřem a lahůdkovým droždím a nechala chvíli odležet. Mezitím jsem si krátce orestovala cibuli.
Pánev jsem vytřela kapkou olivového oleje a vlila do ní připravenou směs. Tu jsem pokladla nakrájenou cibulí, hráškem, baby špenátem a smažila do zpevnění omelety. Poté jsem ji opatrně otočila a ještě chvíli smažila.
Omeletu jsem opatrně přendala na talíř, ozdobila rukolou a podávala.
English version
(about 2 portions)
- 100 g chickpea flour
- 200 ml plant based milk
- salt, pepper
- 1 teaspoon nutrition yeast
- 1 teaspoon olive oil
- red onion
- green peas
- handful baby spinach
- watercress
Using fork, I whisked together chickpea flour with plant based milk. I seasoned it with salt, pepper, nutrition yeast and sit aside. Meanwhile I sauted chopped onion until lightly brown.
I heated a pan. I added olive oil, poured the batter into the pan. I added sauted onion, peas, baby spinach and waited until it firmed up. Then I folded it over and cooked it for a while.
I turned it off and served garnished with watercress.
lákavá, zkusím! :)
OdpovědětVymazatÚžasná dobrota :-)
OdpovědětVymazatNikdy bych nevěřila, že z cizrnové mouky bude taková luxusní omeleta....tak a teď jdu studovat knížku Lahodně s Ellou, u které mě vůbec nepřekvapilo, že jste ji tak vychválila.
A dnes jsem se podle Vámi nechala sakra inspirovat.....chia jahodový džem, chia višňový džem a ještě raw cobbler :-)