Co mi Ježíšek nadělil klíčící nádobu, klíčím ve velkém. Začalo to vojtěškou, alfa alfa semínky a vesele pokračuje mungo fazolkami. Tak to vypadá, že pomalu dojde na čočku, cizrnu a jiné "kousky". Hezkým paradoxem je, že jsem zjistila, že vlastně žádnou speciální nádobu nepotřebuji, ale nevadí :-)
No a přirozeně tím, že mám neustálý přísun všemožných i nemožných klíčků, pátrám a zkouším, kam všude bych je mohla zakomponovat. Když už nic, oživí i takovou "nudu" jako kváskový chleba s avokádem či zeleninový salát. Ale s tím bych Vás tu asi neotravovala. Moc fajn jsou do různých smoothie, třeba tohohle. A na obdobném principu si můžete vyrobit i takovou misku doslova nabitou vitamíny...
Inspirace: http://sweetroots.blogspot.cz
(2 porce)
Kakaový chia pudink
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 4 lžičky chia semínek
- 2 lžíce raw kakaového prášku/karobu
- 1 lžička javorového sirupu
Zelená vrstva
- 1 banán
- 1/2 avokáda
- vanilkový extrakt
- 1/4 hrnku naklíčených mungo fazolek
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžička javorového sirupu
V hrnku jsem si promíchala mléko s chia semínky, kakaovým práškem, javorovým sirupem a nechala odležet, aby semínka vytvořila sliz.
Mezitím jsem si připravila zelenou vrstvu. Pomocí tyčového mixéru jsem rozmixovala banán s avokádem, vanilkovým extraktem, mungo fazolkami, citrónovou šťávou a javorovým sirupem v hladký krém.
Sklenice jsem střídavě plnila vrstvou kakaového chia pudinku, zelenou vrstvou do spotřebování.
English version
Mungo chia parfait
Inspiration: http://sweetroots.blogspot.cz
(2 portions)
- 1/2 cup plant based milk
- 4 teaspoons chia seeds
- 2 tablespoons raw cacao powder/carob
- 1 teaspoon maple syrup
Green layer
- 1 banana
- 1/2 avocado
- vanilla extract
- 1/4 cup sprouted mung beans
- juice from 1/2 lemon
- 1 teaspoon maple syrup
For the cacao chia pudding, I combined plant based milk with chia seeds, raw cacao powder, maple syrup, whisked everything together until well incorporated and set aside for about 30 minutes.
Meanwhile I prepared green layer. Using blender, I blended banana with avocado, vanilla extract, sprouted mung beans, lemon juice and maple syrup until smooth.
I layered jars with cacao chia pudding, green layer until compeletely used up both layers. I stored it in the fridge.
Mňam. Vypadá to báječné :-) krásné fotky
OdpovědětVymazatděkuji :-)
VymazatMňam. Vypadá to báječné :-) krásné fotky
OdpovědětVymazatděkuji :-)
VymazatOdporúčaná denná dávka chia semienok je 15g.... 1 polievková lyžica. Môže sa stať, že takýmto receptom môžete človeku s kolísajúcim a hlavne nízkym tlakom spôsobiť vážne problémy!
OdpovědětVymazat