Na léto je potřeba se připravit. Zapomeňme na hutné, těžké pokrmy, horké polévky. Těch si užijeme dosyta po zbytek roku. Hlasuji pro nekonečné varianty nanuků, zmrzlin, ovocných, zeleninových salátů a studených polévek. Jo, studených polévek, protože těm jsme zatím příliš na chuť nepřišli. Přitom jsou tak dobré a hlavně osvěžující.
V případě této jsem využila další zásobu klíčků. Kdo zná, ví, že jsou poměrně pikantní, stejně tak řeřicha. Takže pokud nejste zvyklí, byla bych opatrná s množstvím, přidat můžete vždy.
Studený hráškovo-avokádový krém
(cca 2 - 3 porce)
- 400 g čerstvého hrášku
- 3 - 4 hrnky vody
- 1 zralé avokádo
- 1/2 hrnku mungo klíčků
- 1/2 hrnku řeřichy
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Hrášek jsem si zalila horkou vodou, nechala jej krátce změknout a následně jej rozmixovala spolu s avokádem, mungo klíčky a řeřichou v hladký krém. Kdyby byl příliš hustý, přidejte další vodu. Dochutila jsem jej česnekem, solí, pepřem a dala chladit do lednice.
Vychlazený krém jsem rozdělila do misek či hrnků a ozdobila mungo klíčky a řeřichou.
English version
Chilled peas-avocado soup
(about 2 - 3 portions)
- 400 g fresh or frozen peas
- 3 - 4 cups water
- 1 ripe avocado
- 1/2 cup mung sprouts
- 1/2 cup watercress
- 1 garlic clove
- salt, pepper
I poured over the peas hot water and set aside for a while. Then I blended it with avocado, mung beans, watercress until smooth. If it is too thick, add water until desired consistency. I seasoned it with garlic, salt, pepper and placed it in the fridge.
I served it with mung sprouts and watercress.
Akorát hledám na takový krém recept, super :)
OdpovědětVymazathttp://dreammorebabe.blogspot.cz/
tak to jsem se zrovna hezky trefila :-)
Vymazat