Studený hráškovo-avokádový krém




Na léto je potřeba se připravit. Zapomeňme na hutné, těžké pokrmy, horké polévky. Těch si užijeme dosyta po zbytek roku. Hlasuji pro nekonečné varianty nanuků, zmrzlin, ovocných, zeleninových salátů a studených polévek. Jo, studených polévek, protože těm jsme zatím příliš na chuť nepřišli. Přitom jsou tak dobré a hlavně osvěžující. 

V případě této jsem využila další zásobu klíčků. Kdo zná, ví, že jsou poměrně pikantní, stejně tak řeřicha. Takže pokud nejste zvyklí, byla bych opatrná s množstvím, přidat můžete vždy. 



Studený hráškovo-avokádový krém

(cca 2 - 3 porce)


  • 400 g čerstvého hrášku
  • 3 - 4 hrnky vody
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 hrnku mungo klíčků
  • 1/2 hrnku řeřichy
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř








Hrášek jsem si zalila horkou vodou, nechala jej krátce změknout a následně jej rozmixovala spolu s avokádem, mungo klíčky a řeřichou v hladký krém. Kdyby byl příliš hustý, přidejte další vodu. Dochutila jsem jej česnekem, solí, pepřem a dala chladit do lednice. 

Vychlazený krém jsem rozdělila do misek či hrnků a ozdobila mungo klíčky a řeřichou. 







English version


Chilled peas-avocado soup

(about 2 - 3 portions)


  • 400 g fresh or frozen peas
  • 3 - 4 cups water
  • 1 ripe avocado
  • 1/2 cup mung sprouts
  • 1/2 cup watercress
  • 1 garlic clove
  • salt, pepper







I poured over the peas hot water and set aside for a while. Then I blended it with avocado, mung beans, watercress until smooth. If it is too thick, add water until desired consistency. I seasoned it with garlic, salt, pepper and placed it in the fridge. 

I served it with mung sprouts and watercress. 


2 komentářů:

  1. Akorát hledám na takový krém recept, super :)
    http://dreammorebabe.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem se zrovna hezky trefila :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)