V Gruntu jsem potkala super těstoviny. Už jiné nechci. Jsou čerstvé, bezvaječné, vyrobené z celozrnné žitné a rýžové mouky, navíc obohacené o mladý ječmen. Chápejte, tam kde je něco zeleného, jsem lapena. Není mi jasné, proč panuje taková averze vůči všemu zelenému. Když na někoho vybalím zelené smoothie, palačinky, cokoliv s Matcha čajem, spirulinou, chlorelou atd., o nadšené ovace opravdu nejde. Škoda ne, život je hra, tak proč si nehrát i s jídlem :-) navíc jaro snad nejpříhodnější čas...
Těstoviny s mladým ječmenem, bylinkovým tofu a hráškem
(cca 2 porce)
Bylinkové tofu
- 1 balení tofu natural
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- hrst čerstvé pažitky
- hrst čerstvé petrželky
- hrst medvědího česneku
- sůl, pepř
Na dokončení
- cca 100 g celozrnných těstovin s mladým ječmenem
- bazalkové pesto
- 150 g čerstvého hrášku
- hrst slunečnicových semínek
- hrst sedmikrásek
- klíčky
Tofu jsem si nakrájela na malé kostičky, vložila do nádoby, přidala čerstvé bylinky, olivový olej, sůl, pepř, důkladně promíchala a nechala marinovat, ideálně přes noc.
Následující den jsem uvařila těstoviny dle návodu. Tofu jsem krátce orestovala. Uvařené těstoviny jsem promíchala s pestem, hráškem a restovaným tofu. Těstoviny jsem rozdělila na talíře a na závěr posypala slunečnicovými semínky, klíčky a sedmikráskami.
English version
Barley grass pasta with herbed tofu and peas
(about 2 portions)
Herbed tofu
- 1 package tofu natural
- 2 tablespoons olive oil
- handful fresh basil
- handful fresh chives
- handful fresh parsley
- handful wild garlic
- salt, peper
For finishing
- about 100 g wholemeal barley grass pasta
- basil pesto
- 150 g fresh peas
- handful sunflower seeds
- handful daisies
- sprouts
I cut tofu into little cubes. In a big bowl, I mixed tofu with chopped herbs, olive oil, salt, pepper and let it marinate overnight.
The next day, I cooked pasta according to the instructions on the package. I roasted tofu for a while until golden brown. I mixed cooked pasta with basil pesto, peas and roasted tofu until well combined. I devided pasta into portions and sprinkled with sanflower seeds, sprouts and daisies or other ediblo flowers.
Miluji vše zelené, špenát, polníček, hrášek, brokolici, bylinky, kapustu,... ty těstoviny musím sehnat. Jen nevím, zda je u nás v Pardubicích budou mít :-(
OdpovědětVymazatdíky za tip a další rychlý, ale jistě výborný recept :-)
Pokud je u Vás Grunt, měly by tam být :-)
Vymazat