Těstoviny s mladým ječmenem, bylinkovým tofu a hráškem




V Gruntu jsem potkala super těstoviny. Už jiné nechci. Jsou čerstvé, bezvaječné, vyrobené z celozrnné žitné a rýžové mouky, navíc obohacené o mladý ječmen. Chápejte, tam kde je něco zeleného, jsem lapena. Není mi jasné, proč panuje taková averze vůči všemu zelenému. Když na někoho vybalím zelené smoothie, palačinky, cokoliv s Matcha čajem, spirulinou, chlorelou atd., o nadšené ovace opravdu nejde. Škoda ne, život je hra, tak proč si nehrát i s jídlem :-) navíc jaro snad nejpříhodnější čas...




Těstoviny s mladým ječmenem, bylinkovým tofu a hráškem

(cca 2 porce)

Bylinkové tofu
  • 1 balení tofu natural
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • hrst čerstvé pažitky
  • hrst čerstvé petrželky
  • hrst medvědího česneku
  • sůl, pepř

Na dokončení
  • cca 100 g celozrnných těstovin s mladým ječmenem
  • bazalkové pesto
  • 150 g čerstvého hrášku
  • hrst slunečnicových semínek
  • hrst sedmikrásek
  • klíčky



Tofu jsem si nakrájela na malé kostičky, vložila do nádoby, přidala čerstvé bylinky, olivový olej,  sůl, pepř, důkladně promíchala a nechala marinovat, ideálně přes noc. 

Následující den jsem uvařila těstoviny dle návodu. Tofu jsem krátce orestovala. Uvařené těstoviny jsem promíchala s pestem, hráškem a restovaným tofu. Těstoviny jsem rozdělila na talíře a na závěr posypala slunečnicovými semínky, klíčky a sedmikráskami.






English version

Barley grass pasta with herbed tofu and peas

(about 2 portions)

Herbed tofu
  • 1 package tofu natural
  • 2 tablespoons olive oil
  • handful fresh basil
  • handful fresh chives
  • handful fresh parsley
  • handful wild garlic
  • salt, peper

For finishing
  • about 100 g wholemeal barley grass pasta
  • basil pesto
  • 150 g fresh peas
  • handful sunflower seeds
  • handful daisies
  • sprouts



I cut tofu into little cubes. In a big bowl, I mixed tofu with chopped herbs, olive oil, salt, pepper and let it marinate overnight. 

The next day, I cooked pasta according to the instructions on the package. I roasted tofu for a while until golden brown. I mixed cooked pasta with basil pesto, peas and roasted tofu until well combined. I devided pasta into portions and sprinkled with sanflower seeds, sprouts and daisies or other ediblo flowers.  





2 komentářů:

  1. Miluji vše zelené, špenát, polníček, hrášek, brokolici, bylinky, kapustu,... ty těstoviny musím sehnat. Jen nevím, zda je u nás v Pardubicích budou mít :-(
    díky za tip a další rychlý, ale jistě výborný recept :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)