Nemusíte znechuceně cucat něco zeleného v naději, že budete "zdraví", dobijete si energii a uděláte něco pro své tělo. On i ten zelený nápoj, tak módní a populární, může být luxusní lahůdka jako kdejaký mléčný jahodový shake.
Čokoládová polevu nemusí být jen směs ani nechci vědět čeho... ale plné samých "dobrých", pro nás prospěšných surovin - kokosový olej, raw kakaový prášek, javorový sirup, co chtít víc? Snad jen, buďte opatrní s petrželovou natí. Je poměrně hořká, proto pokud se zelenými nápoji začínáte, doporučuji sáhnout po neutrálním špenátu, který drinku spíše propůjčí barvu než chuť.
Čokoládová polevu nemusí být jen směs ani nechci vědět čeho... ale plné samých "dobrých", pro nás prospěšných surovin - kokosový olej, raw kakaový prášek, javorový sirup, co chtít víc? Snad jen, buďte opatrní s petrželovou natí. Je poměrně hořká, proto pokud se zelenými nápoji začínáte, doporučuji sáhnout po neutrálním špenátu, který drinku spíše propůjčí barvu než chuť.
Čokoládový matcha shake
(2 porce)
Shake
- 2 hrnky domácího kokosového mléka
- 2 g matcha čaje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 datle
- 1/2 - 1 avokádo
- 1 velký banán
- hrst petrželové natě (špenátu)
Čokoládová poleva
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce raw kakaového prášku
- 2 lžíce javorového sirupu
Na dokončení
- kakaové boby
Začala jsem čokoládovou polevou. V hrnku jsem si prošlehala roztopený kokosový olej s kakaovým práškem, a javorovým sirupem.
Na shake jsem pomocí mixéru rozmixovala kokosové mléko s matcha čajem, vanilkovým extraktem, datlemi, avokádem, banánem a petrželovou natí.
Sklenice jsem plnila zhruba polovinou čokoládové polevy, následně shakem a na závěr zdobila zbytkem polevy a kakaovými boby. Ihned jsem podávala.
English version
Chocolate matcha shake
(2 portions)
Shake
- 2 cups homemade coconut milk
- 2 g matcha tea
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 dates
- 1/2 - 1 ripe avocado
- 1 big ripe banana
- handful parsley (spinach)
Chocolate frosting
- 2 tablespoons melted coconut oil
- 2 tablespoons raw cacao powder
- 2 ltablespoons maple syrup
For topping
- cacao nibs
I started with chocolate frosting. I whisked together melted coconut oil, raw cacao powder and maple syrup until well incorporated.
Then I blended coconut milk with matcha tea, vanilla extract, dates, avocado, banana and parsley until smooth.
I drizzled glasses with chocolate frosting, added shake, and finished with the rest of chocolate frosting and garnished with cacao nibs. I served it immediately.
Veľmi krásne to prezentuješ. Chcelo by to vydať knižku :-)
OdpovědětVymazatKatharine-fashionisbeautiful
děkuji, i na tu snad jednou dojde :-)
VymazatMňam, vypadá to báječně jako vždy..škoda jen, že je tvůj blog tak anonymní. Ráda bych si udělala obrázek, jak vypadá osůbka, která vytváří tak úžasné zdravé pochoutky. :) Sleduji hodně food blogů a mám již mezi nimi své oblíbené autorky..tvůj blog je skvělý a ráda bych si tvou osobou také zaškatulkovala mezi mé oblíbence :)
OdpovědětVymazatděkuji za podnět, možná dojde k brké změně... nicméně je třeba brát v potaz, že ne každý chce prezentovat a zviditelňovat svou osobu na Internetu :-)
Vymazatděkuji za podnět, možná dojde k brké změně... nicméně je třeba brát v potaz, že ne každý chce prezentovat a zviditelňovat svou osobu na Internetu :-)
Vymazatpřesně tak :-)
OdpovědětVymazat