Nevím jak Vám, ale mně přijde sezóna jahod děsně krátká, a letos obzvlášť. Sotva začala, pomalu se s ní začínám loučit. Kolikrát mě napadne, jak by bylo boží, kdyby byly celý rok dostupné jako jablka či banány. Pak mě to ale rychle přejde, možná právě v tom je to jejich kouzlo... vzácnost, která z nich dělá něco výjimečného, na co se třeseme a těšíme po zbytek roku. A tak je to se vším,... hezky to na nás příroda nachystala :-)
Snad bude to loučení o kus veselejší s touhle zmrzlinou, na kterou potřebujete opravdu minimum surovin. Banánovou klasiku jistě znáte a pokud ne, přicházíte o moc. Přidejte k ní jahody, bezinkový med, sirup, vanilku a kouzlo je na světě. Oproti čistě banánové je tahle jahodová s bezinkami daleko více osvěžující a zkrátka jako stvořená do horkých dnů.
Jahodovo-bezinková zmrzlina
(cca 2 porce)
- 4 zralé banány
- 2 hrnky jahod
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce bezinkového medu
- 2 lžíce bezinkového sirupu
Banány jsem si oloupala, nakrájela na menší kousky a dala mrazit. Stejně tak jsem si omyla, osušila a zbavila stopky jahody. Také jsem je dala mrazit.
Zmrazené ovoce spolu s medem a sirupem jsem jsem pomocí mixéru rozmixovala v hladkou hmotu. Kdo má rád kousky, může na závěr přimíchat ještě pár čerstvých jahod. Ihned jsem podávala. Případně můžete zmrzlinu dát opět mrazit a před následujícím podáváním nechat chvíli povolit.
English version
Strawberry-elderflower icecream
(about 2 portions)
- 4 ripe bananas
- 2 cups strawberries
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 tablespoons elderflower honey
- 2 tablespoons elderflower syrup
I peeled bananas and chopped them to little cubes. Then I placed them in the freezer. I washed, discarded stems and placed in the freezer.
Using blender, I blended frozen fruit with vanilla extract, homemade elderflower honey and syrup until smooth. If you prefer, you could mix in fresh strawberries. Serve it immediately or freeze it again.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)