Jahodovo-rybízové nanuky v jogurtu



V Gruntu jsem pečená/vařená... I proto, že si nemusím objednávat věci od Mixitu, ale hodit tubusy do košíku a rovnou odnést domů. Není pak divu, že snad i možná víc než bych měla, zobu ořechové nadělení či všemožné lyofilizované ovoce. Každý má holt nějakou slabost... Kladu si otázku, jak se to stane, ale občas se pak ve mně něco probudí a překonám se nesníst vše "jen tak" ale raději zakomponovat to do receptu, třeba...


Jahodovo-rybízové nanuky v jogurtu

(6 ks)

Nanuky

  • 1 hrnek jahod
  • 1 hrnek červeného rybízu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka vanilkového prášku


Poleva

  • 1 kelímek sójového jogurtu, či jiného
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • mrazem sušené ovoce




Jahody jsem si omya, zbavila stopek. Rybíz jsem si obrala. Pomocí tyčového mixéru jsem rozmixovala spolu s javorovým sirupem a vanilkovým práškem v hladkou hmotu. 

Tou jsem plnila nanukové formičky a dala mrazit do ztuhnutí. Mezitím jsem si osladila jogurt kokosovým cukrem. 

Ztuhlé nanuky jsem máčela v jogurtu, sypala mrazem sušeným ovocem a dala opět mrazit. 






English version


Strawberry-currant yoghurt popsicles

(6 pcs)

Popsicles

  • 1 cup strawberries
  • 1 cup red currants
  • 2 tablespoons maple syrup
  • pinch vanilla powder


Frosting

  • 1 cup soya or other vegan yoghurt
  • 1 tablespoon coconut sugar
  • freeze-dried berries





I washed strawberries, red currants and blended them with maple syrup and vanilla powder until smooth. 

I filled popsicles molds with the mixture, added popsicles sticks and freezed. Meanwhile I prepared frosting. I mixed soya yoghurt with coconut sugar. 

I coated popsicles with yoghurt frosting and sprinkled with freeze-dried berries and freezed again until set. 







1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)