Zelené nanuky



Upřímně, více osvěžující nanuk neznám. Přitom není nic jednodužšího než zamrazit čerstvě odšťavněné ovoce a zeleninu. Pak už si jen můžete opět hrát s nejrůznějšími kombinacemi či vsadit na tu Vaši nej. Jedním z mých favoritů jsou zelená jablka + citrón + okurka + řapíkatý celer + bazalka. Díky velkému podílu zeleniny není šťáva vůbec přeslazená a naopak příjemně kyselkavá a osvěžující... Jaký je ten Váš vyvolený? :-)






Zelené nanuky

(6 ks)



  • cca 8 zelených jablek
  • 1 citrón
  • 1 okurka hadovka či 2 menší polní
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • hrst bazalky







Nejprve jsem si odšťavnila jablka s citrńem, okurkou, řapíkatým celerem a bazalkou. 

Připravenou šťávu jsem opatrně lila do formiček na nanuky, doplnila dřívkem a dala mrazit. Pro efekt můžete doplnit kolečky okurky či třeba lístky bazalky. 







Green popsicles

(6 pcs)



  • about 8 green apples
  • 1 lemon
  • 1 English cucumber or 2 little ones
  • 2 celery stalks
  • handful basil






Using juicer, at first I juiced apples, lemon, cucumber, celery and basil.

Then I filled popsicles molds with the juice, added popsicle sticks and freezed for a few hours. You could also add little cucumber circles or basil leaves.



6 komentářů:

  1. škoda, že mám zrovna anginu, ach jo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo...to by mě nenapadlo :-D Ale vypadá to moc dobře a domácí nanuky miluju, takže recept ukládám a moc děkuju za tip! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. No páni, vypadají nádherně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)