Musím přiznat, že poslední dobou ty krabičkové obědy flákám. Není nic snažšího, než hodit do krabičky střapec hroznů či kupu melounu... S nadcházejícím podzimem je ale čas jít do sebe a začít třeba tímto salátem...
Bramborový salát s fazolkami
(2 porce)

Salát
- cca 400 g brambor
- 200 g zelených fazolek
- hrst rukoly
- hrst klíčků
- sůl, pepř
Zálivka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička dijonské hořčice
Na salát jsem si brambory důkladně vydrhla kartáčkem a dala vařit do osolené vody do změknutí.Fazolky jsem si omyla, zbavila konců a spařila osolenou vodou. Zchladila jsem je studenou vodou, aby si uchovaly barvu.
Na zálivku jsem si prošlehala olivový olej s octem, medem a hořčicí. V míse jsem promíchala omytou rukolu s nakrájenými bramborami, fazolkami. Dochutila solí, pepřem, zálivkou, promíchala a před podáváním doplnila klíčky.
English version
Potato salad with green beans
(2 portions)

- about 400 g potatoes
- 200 g green beans
- handful arugula
- handful sprouts
- salt, pepper
Dressing
- 2 tablespoons olive oil
- 2 tablespoons white vinegar
- 1 teaspoon honey
- 1 teaspoon grainy mustard
- 1 teaspoon dijon mustard
Meanwhile I prepared dressing. I whisked olive oil with vinegar, honey and mustard. I placed washed arugula with chopped potatoes, green beans. I seasoned it with salt, pepper, added dressing, mixed well. I sprinkled it with sprouts and served.
Nic složitého a přitom taková dobrota, že? :) Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatJé, konečně zase něco slaného :-) Něco podobného, jen bez klíčků si připravuju taky :-)
OdpovědětVymazatMňaam, tak to vyzerá super ! Fazuľky milujem a už mi dochádzali nápady čo s nimi :)
OdpovědětVymazatmy blog : THE COLORFUL THOUGHTS