Karamelový pekanový pudink




Poslední dva dny byl vítr tak nepříjemný, že bych nejradši zalezla do peřin s horkou, ideálně dýňovou, polévkou nebo něčím pořádně sladkým. A co by ne, co není, může být :-) a pokud není čas strávený v kuchyni Vaš způsob relaxu a koníčkem, nevadí. I to vyřeší karamelový pekanový pudink. Je to doslova všelék. Na špatnou náladu, na špatné počasí, pro líné kuchařky, Věřím, že vyčaruje úsměv na tváři i Vám :-)





Karamelový pekanový pudink

(cca 2 porce)



  • 1 hrnek pekanových ořechů
  • 1/2 hrnku datlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu









Pekanové ořechy jsem si přes noc namočila. Pokud nemáte čerstvé datle, namočte si i je, aby se lépe mixovaly. 

Následující den jsem slila vodu a mixovala je spolu s datlemi, kokosovým olejem, mlékem, vanilkovým práškem a javorovým sirupem v hladkou hmotu.

Rozdělila jsem do hrníčků, ozdobila zbylými ořechy, javorovým sirupem a podávala. 




English version

Caramel pecan pudding


(about 2 portions)



  • 1 cup pecan nuts
  • 1/2 cup dates
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 1/4 cup plant based milk
  • pinch vanilla powder
  • 1 tablespoon maple syrup






I soaked pecan nuts overnight. If you use dried date, soak them too. 

I drained them the next day and blended with dates, coconut oil, milk, vanilla powder and maple syrup until smooth. 

I divided them to the cups, garnished with remaining nuts, maple syrup and served. 


6 komentářů:

Děkuji za komentář :-)