Poslední dva dny byl vítr tak nepříjemný, že bych nejradši zalezla do peřin s horkou, ideálně dýňovou, polévkou nebo něčím pořádně sladkým. A co by ne, co není, může být :-) a pokud není čas strávený v kuchyni Vaš způsob relaxu a koníčkem, nevadí. I to vyřeší karamelový pekanový pudink. Je to doslova všelék. Na špatnou náladu, na špatné počasí, pro líné kuchařky, Věřím, že vyčaruje úsměv na tváři i Vám :-)
Karamelový pekanový pudink
(cca 2 porce)
- 1 hrnek pekanových ořechů
- 1/2 hrnku datlí
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1/4 hrnku rostlinného mléka
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce javorového sirupu
Pekanové ořechy jsem si přes noc namočila. Pokud nemáte čerstvé datle, namočte si i je, aby se lépe mixovaly.
Následující den jsem slila vodu a mixovala je spolu s datlemi, kokosovým olejem, mlékem, vanilkovým práškem a javorovým sirupem v hladkou hmotu.
Rozdělila jsem do hrníčků, ozdobila zbylými ořechy, javorovým sirupem a podávala.
English version
Caramel pecan pudding
(about 2 portions)
- 1 cup pecan nuts
- 1/2 cup dates
- 1 tablespoon coconut oil
- 1/4 cup plant based milk
- pinch vanilla powder
- 1 tablespoon maple syrup
I soaked pecan nuts overnight. If you use dried date, soak them too.
I drained them the next day and blended with dates, coconut oil, milk, vanilla powder and maple syrup until smooth.
I divided them to the cups, garnished with remaining nuts, maple syrup and served.
Skvělá kombinace ingrediencí, to musím vyzkoušet!!! <3
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatA kde je ten karamel??
OdpovědětVymazatto je právě ten "datlový karamel" :-)
Vymazatmňam to musím vyskúšať :)
OdpovědětVymazatale pozor, je to nebezpečně dobré :-)
Vymazat