Naučila jsem se mít ráda každé roční období. I když na tajňačku fandím nejvíc létu, podzim mě ukecává, že není tak špatný, díky dýňové sezóně. Nemůžu se dočkat první pořádně krémové dýňové polévky s kokosovým mlékem, ta je prostě top. Nutno přiznat těmhle burgrům, šlapou jí na paty. Chutnají skvěle, jsou pikantní a opět vhodné mezi pečivo, k salátu nebo jen tak do ruky... určitě si s nimi poradíte :-)
Dýňové burgery (4 ks)
Burgery
- 1/2 dýně hokkaido
- 100 uvařených jáhel
- 75 g uvařené cizrny
- 1/2 červené cibule
- hrst petrželky
- špetka zázvoru
- špetka koriandru
- špetka skořice
- špetka římského kmínu
- sůl, pepř
Na dokončení
- kvalitní pečivo
- listové saláty
- červená cibule
- klíčky
- rajče
Jáhly jsem si uvařila dle návodu na obalu, Stejně tak jsem si uvařia cizrnu.
Troubu jsem si předehřála na 180 stupňů. Dýni jsem si omyla, přepůlila, vydlabala, nakrájela na menší kousky a upekla doměkka.
Pomocí tyčového mixéru jsem rozmixovala v hladkou hmotu dýni s jáhly, cizrnou a cibulí. Směs jsem dochutila petrželkou, zázvorem, koriandrem, skořicí, římským kmínem, solí a pepřem.
Pomocí lžíce jsem tvarovala burgery a pekla je zhruba 30 minut. Následně jsem je opatrně obrátila a pekla dalších 15 minut.
Burgery jsem podávala s dýňovým kváskovým chlebem, listovým salátem, rajčetem, cibulí a klíčky.
English version
Pumpkin burgers (4 pcs)
Burgers
- 1/2 pumpkin (hokkaido)
- 100 g cooked millet
- 75 g cooked chickpeas
- 1/2 red onion
- handful parsley
- pinch ginger
- pinch cilantro
- pinch cinnamon
- pinch cumin
- salt, pepper
To finish
- sourdough bread
- leaves
- red onion
- sprouts
- tomato
I cooked millet according to the instruction on the package. The same with chickpeas.
I preheated oven to 180 C. I washed pumpkin, I washed pumpkin, cut it in half, scooped seeds out and chopped into small piecies.
Using blender, I blended pumpkin with cooked millet, chickpeas and onion. I seasoned it with parsley, ginger, cilantro, cinnamon, cumin, salt and pepper.
Using spoon, I shaped little burgers and baked them for about 30 minutes. Carefully, I flipped the crust and baked for about 15 minutes.
I served it with pumpkin sourdought rye bread, leaves, tomatoes, onion and sprouts.
Recept naleznete také zde.
Recept naleznete také zde.
To je úžasný recept!
OdpovědětVymazatMoc děkuju za tenhle recept! :-)
OdpovědětVymazatrádo se stalo :-)
VymazatMňam! Dyňu moc často nepoužívam, ale toto sa oplatí vyskúšať :)
OdpovědětVymazatmy blog : THE COLORFUL THOUGHTS
já bych mohla dýni pomalu každý den, jen by to chtělo nějakého dodavatele :-)
VymazatVypadá to moc chutně :) Super nápad
OdpovědětVymazatpekný deň,
OdpovědětVymazatmáte niekde na blogu aj recept na tento pekný žltý chlebík? zatiaľ som v prezeraní receptov na začiatku ... vyzerajú super, Andrea
dobrý den, bohužel ten nebyl domácí, ale sezónní dýňový kváskový z Gruntu. Nicméně mi připomínal tento: http://www.delicious-blog-lucie.cz/2014/02/kvaskova-moskva-podle-maskrtnice.html
Vymazat