Ovesno-sezamové sušenky




Halloweena doma rozhodně neslavíme. Ale plno bláznivých a strašidelných sladkostí a jiných receptů kolem Vás prostě zlákají a chcete je mít. Třeba protože mají nápad a určitě okouzlí nejen malé strávníky... 

Sušenky jsou důkazem, že můžete připravit nějakou dobrotu i na poslední chvíli před oslavou a opravdu z pár surovin. A víte co? Nemusí jít ani o oslavu. Co si je připravit jen tak, protože je podzim? :-)





Ovesno-sezamové sušenky

(12 ks)



  • 1 hrnek ovesných vloček
  • špetka soli
  • 1/3 hrnku tahini pasty
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • sezamová semínka








Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Ovesné vločky rozmixujeme v hladkou moučku. Přidáme špetku soli, tahini pastu, javorový sirup a zpracujeme v kompaktní hmotu. Pomocí rukou tvarujeme menší sušenky a zdobíme je sezamovými semínky, v mém případě jsem se pokusila vytvořit obličej.

Pečeme nebo spíš sušíme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. 







English version

Oat-sesame cookies


(12 pcs)



  • 1 cup oats
  • pinch salt
  • 1/3 cup tahini paste
  • 1/4 cup maple syrup
  • sesame seeds








Preheat oven to 120 degrees. Grind oats into flour. Add pinch salt, tahini paste, maple syrup and mix until well combined. Using hands, shape it into little cookies. Decorate it with sesame seeds. 

Bake it for about 20 minutes.  


1 komentářů:

  1. Ovesné mám velmi ráda, ale se sezamem jsme je nikdy nejedla :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)