Raw mandlová srdíčka s kešu máslem




Mandle ve spojení s kešu ořechy vytvoří neskutečně jemnou, plnou a krásně nasládlou chuť, kterou si jednoduše nemůžete nechat ujít tyto Vánoce. To vše je vtěleno do srdíček, kterým zaručeně nedají košem ani zarputili zastánci veganství, raw stravy aj. Proto pevně doufám, že nemáte alergii na ořechy a můžete si dopřát tuto delikatesu. 

Doporučuji použít co nejsvětlejší sirup, datlový, javorový je až příliš tmavý a zbytečně zbarví těsto. V tomto se mi osvědčil sirup rýžový. Stejně tak určitě nevykrajujte tenké tvary jako klasické linecké, které budete slepovat, naopak se nebojte silnější vrstvy. Kešu máslo si můžete vyrobit domácí, ale dnes už bez problémů seženete se slušným složením. Já koupila např. ve Sklizenu pouze z kešu ořechů. 


Raw mandlová srdíčka s kešu máslem

(25 ks)

Srdíčka
  • 1/2 hrnku kešu
  • 1/2 hrnku mandlí
  • špetka soli
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje


Kakaové kešu máslo
  • 100 g kešu másla
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce rýžového sirupu


Na dokončení
  • mandle

Mandle a kešu ořechy si pomeleme na moučku. Promícháme ve velké míse, přidáme špetku soli, rýžový sirup, roztopený kokosový olej a zpracujeme v tuhé těsto. Kdyby nebylo dost tuhé, přidáme další ořechy. 

Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit do lednice na 30 minut. Mezitím si připravíme máslo. Pokud nemáme kupované či připravené, mixujeme kešu ořechy, až dosáhneme požadované, tekuté konzistence. Promícháme s kakaovým práškem a rýžovým sirupem.

Těsto rozválíme mezi pečícími papíry či potravinovými fóliemi v silnější plát a vykrajujeme malá srdíčka či jiný požadovaný tvar. 

Střed srdíček potřeme máslem, ozdobíme mandlí a uložíme do krabice. Skladujeme v lednici. 







English version

Raw almond hearts with cashew butter

(25 pcs)

Dough
  • 1/2 cup cashews
  • 1/2 cup almonds
  • pinch salt
  • 3 tablespoons rice syrup
  • 2 tablespoons coconut oil

Cacao cashew butter
  • 100 g cashew butter
  • 1 tablespoon raw cacao powder
  • 1 tablespoon rice syrup

To decorate
  • raw almonds


Grind almonds and cashew nuts into flour. Combine it in a big bowl, add pinch salt, rice syrup, melted coconut oil and process in into the dough. If needed, add another nuts. 

Wrap the dough in a plastic and place it in the fridge at least for 30 minutes. Meanwhile prepare butter. Whisk cashew butter with cacao powder, rice syrup. 

Roll out the dough, Cut it with cookie cutter until completely used up. 

Spread cookies with butter, decorate with almond and store it in the fridge. 


2 komentářů:

  1. není potřeba srdíčka potom nějak sušit? neprohýbají se ani po ztuhnutí v lednici?:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadaji uzasne!Vyzkousim rada.navic se mi libi,ze je to bez potreby datli,fiku apod:}BIG HERAT 4U:}I love You:} Ocenuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)