Růžová kešu pohanková pěna



S takovým počasím přibývá stále více nachlazení, rýmiček a jiných zákeřností, proti kterým je třeba bojovat. Kromě různých bylinných sirupů, čerstvých šťáv, zázvorových čajů, se bude hodit i tato pěna plná samých dobrých surovin: červená řepa, zázvor, citrónová šťáva...

Pěna je opět založena na aktivaci ořechů, tentokrát kešu a pohanky kroupy. Máčením lze pak snadno dosáhnout až neskutečně krémovité a hladké konzistence. Určitě se toho nebojte a neváhejte vyzkoušet :-)


Růžová kešu pohanková pěna

(2 porce)

Pěna

  • 1/4 hrnku pohanky kroupy
  • 1/4 hrnku kešu natural
  • 3 datle
  • 1 střední červená řepa
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • špetka vanilkového prášku
  • 3 lžíce mrazem sušeného lesního ovoce
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • voda

Na posypání

  • mrazem sušené ovoce
  • pohanka



Pohanku a kešu přes noc namočíme. Pokud nemáte čerstvé datle, také je předem namočte. 

Ráno slijeme vodu, propláchneme pohanku a kešu ořechy. Rozmixujeme je spolu s datlemi, nakrájenou červenou řepou, citrónovou šťávou, vanilkovým práškem, mrazem sušeným ovocem, oloupaným zázvorem, trochou vody v hladkou pěnu. 

Pěnu přelijeme do misek, ozdobíme dalším sušeným ovocem, případně granolou a podáváme. 







English version

Pink cashew buckwheat cream

(2 portions)

Cream

  • 1/4 cup buckwheat groats
  • 1/4 cup cashew natural
  • 3 dates
  • 1 middle-sized red beets
  • 2 tablespoons lemon juice
  • pinch vanilla powder
  • 3 tablespoons freeze-dried berries
  • 1 cm fresh ginger
  • water

To sprinkle
  • freeze-dried berries
  • buckwheat


Soak buckwheat and cashews overnight. If needed, soak dried dates. 

Rinse buckwheat, cashews in the morning. Blend them with dates, chopped red beats, lemon juice, vanilla powder, freeze-dried berries, ginger, splash of water until smooth.  

Separate into two bowls, sprinkle with freeze-dried berries, buckwheat groats and serve immediately. 



2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)