S takovým počasím přibývá stále více nachlazení, rýmiček a jiných zákeřností, proti kterým je třeba bojovat. Kromě různých bylinných sirupů, čerstvých šťáv, zázvorových čajů, se bude hodit i tato pěna plná samých dobrých surovin: červená řepa, zázvor, citrónová šťáva...
Pěna je opět založena na aktivaci ořechů, tentokrát kešu a pohanky kroupy. Máčením lze pak snadno dosáhnout až neskutečně krémovité a hladké konzistence. Určitě se toho nebojte a neváhejte vyzkoušet :-)
Růžová kešu pohanková pěna
(2 porce)

- 1/4 hrnku pohanky kroupy
- 1/4 hrnku kešu natural
- 3 datle
- 1 střední červená řepa
- 2 lžíce citrónové šťávy
- špetka vanilkového prášku
- 3 lžíce mrazem sušeného lesního ovoce
- 1 cm čerstvého zázvoru
- voda
Na posypání
- mrazem sušené ovoce
- pohanka
Pohanku a kešu přes noc namočíme. Pokud nemáte čerstvé datle, také je předem namočte.
Ráno slijeme vodu, propláchneme pohanku a kešu ořechy. Rozmixujeme je spolu s datlemi, nakrájenou červenou řepou, citrónovou šťávou, vanilkovým práškem, mrazem sušeným ovocem, oloupaným zázvorem, trochou vody v hladkou pěnu.
Pěnu přelijeme do misek, ozdobíme dalším sušeným ovocem, případně granolou a podáváme.
English version
Pink cashew buckwheat cream
(2 portions)
Cream
- 1/4 cup buckwheat groats
- 1/4 cup cashew natural
- 3 dates
- 1 middle-sized red beets
- 2 tablespoons lemon juice
- pinch vanilla powder
- 3 tablespoons freeze-dried berries
- 1 cm fresh ginger
- water
To sprinkle
- freeze-dried berries
- buckwheat
Soak buckwheat and cashews overnight. If needed, soak dried dates.
Rinse buckwheat, cashews in the morning. Blend them with dates, chopped red beats, lemon juice, vanilla powder, freeze-dried berries, ginger, splash of water until smooth.
Separate into two bowls, sprinkle with freeze-dried berries, buckwheat groats and serve immediately.
Tak tohle je skvely!!! To musim mit ted hned! :)
OdpovědětVymazati skvěle chutná, určitě doporučuji vyzkoušet :-)
Vymazat