Citrónové kešu kuličky v bílé čokoládě



Vůbec ty nejlepší ořechy? Vlastně mám ráda všechny, mandle pro jejich nasládlost, para, jak jsou tvrdé a takové suché, vlašské pro jejich vůni... Ale stejně jsou asi nejlepší kešu pro svou máslovitost. A taky pro jejich využití, především v raw receptech. Určitě mi napište, jaké jsou ty Vaše nej :-)

Snad proto jsem je nemohla vynechat a postavit na nich alespoň jedno vánoční cukroví, které ve spojení s tím nejvoňavějším kakaovým máslem vytváří doslova pohádku.



Citrónové kešu kuličky v bílé čokoládě

(14 ks)

Kuličky

  • 1 hrnek kešu natural
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce BIO citrónové kůry
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli


Bílá čokoláda

  • 2 lžíce kakaového másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu



Kešu ořechy si pomeleme či rozmixujeme na moučku. Přidáme citrónovou šťávu, kůru, vanilkový prášek, javorový sirup, špetku soli a pomocí mixéru zpracujeme v kompaktní hmotu. 

Dáme ji alespoň na 30 minut tuhnout do lednice, aby se s ní lépe pracovalo a mezitím si připravíme bílou čokoládu. Ve vodní lázni roztopíme kakaové máslo s kokosovým olejem, odstavíme z plotny, vmícháme javorový sirup. Nechte chvíli ztuhnout. 

Pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které máčíme v bílé čokoládě. Necháme chvíli zatuhnout v pokojové teplotě, vložíme do uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici. 





English version

Lemon cashew ball with white chocolate coating

(14 pcs)


Balls

  • 1 cup cashews 
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1 tablespoon BIO lemon zest
  • pinch vanilla powder
  • 1 tablespoon maple syrup
  • pinch salt


White chocolate

  • 2 tablespoons cacao butter
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 1 tablespoon maple syrup




Ground cashews into flour. Add lemon juice, zest, vanilla powder, maple syrup, pinch salt and pulse until well combined. 

Place it in the fridge to harden at least for 30 minutes. Meanwhile prepare white chocolate coating. Boil cacao butter and coconut oil over a double boiler. Remove them from heat and whisk together with maple syrup. Set aside for a while.

Using hands, shape the dough into little balls, dip them in white chocolate coating. Store it in the fridge. 



2 komentářů:

  1. mňam, ty vypadají krásně! je těžké říci, které jsou moje nejoblíbenější ořechy, ale nejspíš vlašáky,pak hned kešu,mandle,para,makadamové,pistácie a samozřejmě i arašídy, které jsou vlastně luštěniny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam, ty vypadají krásně! je těžké říci, které jsou moje nejoblíbenější ořechy, ale nejspíš vlašáky,pak hned kešu,mandle,para,makadamové,pistácie a samozřejmě i arašídy, které jsou vlastně luštěniny :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)