Co jsem našla pod stromečkem?




"Lehce" nebo možná trochu víc se zpožděním, ale snad Vás tento článek potěší, vytrhne z lednové špatné nálady a snad i vykouzlí úsměv na rtech.  Protože mám pocit, že tyto šmírovací články patří na blozích vůbec k těm nejoblíbenějším i když kontroverzním. A vlastně se ani nedivím, člověk ze jednoduše tvor zvídavý :-). tak bez řečí do toho...

Začnu asi tím nejlepším. Možná víte, že mě baví občas umíchat nějakou tu domácí kosmetiku. Rozhodně se však neopovažuji označovat za experta, a vlastně i proto na blog žádné recepty nepřidávám. Myslím, že jsou tu mnohem zkušenější a lepší blogerky, které mají co k tématu říct. Není třeba kecat do všeho, čemu nerozumíme :-) Ale pomalu mi do řemesla začíná fušovat i sestra, která mě letos překvapila plechovým škopíkem plným domácích výrobků. Pro ty zvídavější, šlo o mátový lesk na rty, vánoční mýdélko, odličovací balzám, vánoční balzámek a tělové máslo. Vše je naprosto úžasné, byť ne třeba naprosto dokonalé, ale kdo jednou zkusil vyrobit domácí kosmetiku, tuší, jak velká alchymie to je. A na to, že šlo o první pokusy, dopadly na jedničku. Navíc jsem to ani v nejmenším nečekala.

Kromě kosmetiky mě pod stromečkem čekalo spousta krásných dekorací, které nám všude po bytě dotváří tu pravou domáckou atmosféru. Milujeme všechny ty dřevěné koníky, plechová, proutěná srdíčka  a jiné "krásnosti", které nás neminuly ani letos. Až je tedy už pomalu nemáme kam dávat. Ještě si všimněte těch písmen, ty snad co nejdřív nějak šikovně nafotím a vylepším tak design blogu či sociálních sítí... už se stalo, než jsem stihla dopsat článek :-)




Co budu dělat příští víkend? Vyrábět domácí tofu a tempeh :-) Upřímně se nemůžu dočkat. Už když jsem nakupovala suroviny na své dárky na ekokoze, jsem mlsně pokukovala po sadě na tofu a tempeh, aniž bych tušila, že mi ji můj Ježíšek naloží. Pokud budete chtít, ráda se o průběh výroby a výsledek podělím. 

Co bych to byla za foodblogerku, kdybych nedarovala a zároveň nedostala nějaký ten jedlý dárek? Proto mi sestra nakoupila krásné skleničky, které určitě uživím i k jiným účelům, protože skleniček není nikdy dost, naplnila je arašídy a nechala už na mně, abych si umixovala vlastní burákové máslo a vyrobila rostlinné mléko, mazané :-) Kromě toho mi Ježíšek koupil tyto nádherné sklenice v dřevěné škatulce. A aby nebyly jen tak obyčejné, naplnil je různými oleji. 




Každý rok se mě Ježíšek ptá, co bych si přála a já každý rok opakuji, nějaké talíře. A pomalu se začíná divit, jestli jich nemám už dost... No nemám, jsem sysel. Většinu jsem měla bílých nebo nějaké hodně decentní, proto jsem si přála nějaké barevnější, aby ty fotky byly o kousek veselejší. A víte, který je nejlepší? Ten bílý s modrým malováním, je totiž ručně malovaný Ježíškem :-)

Pak jsem pod stromečkem našla i různé košíčky na muffiny, ubrousky, formičky na pralinky, které snad co nejdříve využiji v nějakém receptu a některé bych si ráda nechala i na kosmetiku, musí to vypadat naprosto skvěle :-)




Tyto dárky nejsou vyloženě spojené s jídlem, ale sestra mi vyrobila krásný deníček, kam bych si ráda zapisovala recepty, které chci připravit a podle nich nakupovat suroviny a ne zběsile lítat po obchodě a pak stejně něco zapomenout, klasika. 

Co mi fakt chybělo a za co jsem hrozně ráda, byly razítka. Sestra má neskutečnou sbírku, takže jsem ráda, že už nebudu chodit k ní žebrat a budu vesele tvořit s vlastními :-)




Kromě zmiňovaných talířů jsem dostala i nádobu na vodní lázeň, o kterou jsem si tedy napsala, protože už mě moc nebaví používat dva rendlíky, když vyrábím domácí čokoládu či cokoliv pomocí vodní lázně. Stejně si asi pořídím ještě jednu na kosmetiku. Další super dárkem, který tedy moc nejde na fotce vidět, je naběračka na zmrzlinu. Taková ta krásná klasická... jen aby už bylo léto a já mohla po ní sáhnout.

Jeden z nejlepších dárků byly asi tyto staré příbory. Toužila jsem po nějaké staré vidličce, noži a lžičce už pěkně dlouho, protože mi chyběly na fotky. Celou sadu jsem ale nečekala, takže můžu vesele fotit celý prostřený stůl. Ježíškovu historku kolem jejich pořízení nechám raději spát :-)




Každý rok si přeji nějakou kuchařku, letos mi do oka padla z našich luhů a hájů, konkrétně od restaurace Secret of raw, Tajemství syrové stravy, protože jsem vlastně až doteď žádnou o raw stravě nevlastnila. Ne že bych přešla čistě na raw stravu, ale pro rozšíření obzorů a vnesení do jídelníčku pár nových raw pokrmů, bude úžasná. Recenze určitě přijde, jen neslíbím kdy, znáte to...

Od tety jsem dostala tento krásný obrovský puclatý hrnek, který se stal ideálním hrnkem na můj milovaný zázvorový čaj. Protože platí, čím víc, tím líp :-) 




A to je vše z oblasti food, pro ostatní sem asi nechodíte :-). A i když rok 2015 nepatřil k těm nejveselejším, Vánoce jsem si skvěle užila v kruhu těch nejbližších, a tak by to asi mělo být. Budu ráda, když mi Vy napíšete, jakou kuchařku, nádobí, spotřebič či jinou věc spojenou s food jste našli pod stromečkem. 


5 komentářů:

  1. To jsou teda nádherné dárečky - radost pohledět. Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee prosim ja chci moc clanek o te vyrobe tofu! Mam na to nejakej recepty v kucharce ale tempeh bez nejakych specialnich kultur by stejne nesel, skvely ze se to prodava! A nesel by preci jenom clanek o vyrobe vlastni kosmetiky nebo aspon odkud kupujes ,,ingredience"? Vyrobit si domaci kosmetiku mam mezi svymi ukoly pro rok 2016, tak bych se rada inspirovala od zkusenejsich :-) hezky leden a dobrou naladu preju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok, výhledově se pokusím stvořit nějaký článek o mé péči, kosmetice atd, ale fakt nečekej nic sofistikovaného, mám strach, aby si nebyla zklamaná. Vyhledávám recepty s minimem ingrediencí, ale třeba právě to oceníš, pokud nechceš investovat do nákupu kvanta surovin.

      Vymazat
  3. krásné dárečky :-) a ráda si přečtu o tvé výrobě tofu, už delší dobu se na to chystám. S výrobou kosmetiky jsem už trochu začala, ale návodů není nikdy dost :-)
    moc ráda chodím na tvůj blog a vařím podle něj...
    (a moc prosím o nové recepty na krabičkování! Děkuji moooc!!! )

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)