Čokoládové tartaletky



Nemusíte ani tak milovat svátek Sv. Valentýna, abyste si mohli připravit tyto rozkošné čokoládové tartaletky. Nebo jinak, měli byste si je připravit kdykoliv! Nejen že vypadají úžasně, ale kombinace hořké čokolády a kokosového mléka... je třeba to dál rozvádět? 




Čokoládové tartaletky 

(4 ks)

Krusta
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek slunečnicových semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce kokosového oleje

Náplň
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 tabulka kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Poleva
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • kakaové boby


Kokosové mléko dáme přes noc chladit do lednice. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Začneme přípravou krusty. Rozmixujeme ovesné vločky a semínka v hladkou moučku. Přidáme javorový sirup, roztopený kokosový olej a zpracujeme v kompaktní těsto.

Formičky plníme připraveným těstem a předpečeme asi jen 10 minut v předehřáté troubě.

Mezitím si připravíme náplň a polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Kokosové mléko vytáhneme z lednice a využijeme pouze tučnou vrstvu, Pomocí šlehače mixujeme v kokosovou šlehačku. Tu opatrně smícháme s roztopenou čokoládou, javorovým sirupem a solí.

Na polevu smícháme roztopený kokosový olej s kakaovým práškem, javorovým sirupem. 

Tartaletky plníme připravenou náplní, pokapeme polevou, posypeme kakaovými boby, případně posypeme kakaovým práškem a dáme tuhnout do lednice.






English version

Chocolate tartalettes

(4 pcs)

Crust
  • 1 cup oats
  • 1 cup sunflower seeds
  • 2 tablespoons maple syrup
  • 3 tablespoons coconut oil

Filling
  • 1 can coconut milk
  • 100 g dark chocolate
  • 2 tablespoons maple syrup
  • pinch salt

Frosting
  • 2 tablespoons coconut oil
  • 1 tablespoon raw cacao powder
  • 1 tablespoon maple syrup
  • cacao nibs



Place coconut milk in the fridge. Preheat oven to 170 degrees. Start with preparation of the crust. Grind oats and sunflower seeds into flour. Mix it with maple syrup, melted coconut oil and process it until well combined. Using hands, press it into little tart forms. Bake them for about 10 minutes.

Meanwhile prepare filling and frosting. Melt chocolate in a double cooker. Remove  coconut milk from the fridge. Scoop out the cream part and whip the cream. Add melted chocolate, maple syrup and salt. 

Then prepare frosting. Whisk melted coconut oil with raw cacao powder and maple syrup. 

Fill the prebaked crust with filling, drizzle it with prepared frosting, cacao nibs and transfer them to the fridge and let it chill for a few hours. 


3 komentářů:

  1. luxusní!:) nedávno jsem dělala podobné, i když tedy ne tolik čokoládové.. http://mlsnamama.blogspot.cz/2016/01/kokosovo-cokoladove-tartaletky.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Luci,

    tenhle komentář není vyloženě k věci (ačkoli "věc" - tartaletky vypadá jak jinak než fantasticky), ale nedá mi to a muasím se zeptat: Jaký mixér používáš, prosím? Včera večer mi dosloužil můj dlouholetý pomocník, a tak hledám kde můžu a osobní doporučení je samozřejmě nejlepší možnost :)

    Předem děkuji.
    Eva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)