Recenze: Froothie Optimum 9200A



I když patří recenze různých produktů k článkům vzbuzující emoce, protože někdo něco dostal zadarmo, ne-li zaplaceno. což tedy není můj případ. Není pochyb, že patří k vůbec nejčtenějším. A já sama, když si chci něco koupit, ať už jde o "hloupou" kosmetiku, nejdřív projedu názory a zkušenosti beauty blogerek, než abych kupovala zajíce v pytli, a pak si nadávala, že jsem zas vyhodila peníze oknem. Samozřejmě s vědomím, že každý jsme jiný, a co vyhovuje mně, nemusí tomu druhému.

Snad proto jsem si říkala, že byste mohli ocenit, když občas přidám recenzi i na něco jiného než kuchařku, ideálně nějakého pomocníka do kuchyně. Protože se mě vůbec nejčastěji ptáte na různé mixéry, odšťavňovače, co používám, co bych Vám doporučila atd. 



Dnes se tedy vrhneme na první z nich, a to mixér Froothie Optimum 9200A, Webovky českého zastoupení naleznete zde. Hned na úvod musím říct, že Vitamix, Blendtec a obdobné mixéry jsem neměla možnost vyzkoušet, takže nemohu srovnávat a určitě nepůjde o srovávací recenzi. Budu vycházet čistě ze zkušenosti s tímto mixérem. Navíc nejsem kdoví jaký technik, takže ode mě nečekejte nějaké odbornosti, spíše zkušenosti běžného uživatele :-)




Začnu tedy designovou stránkou jako správná žena. Na první pohled mě zaujala barva, kterou bych si upřímně nevybrala, protože moc nezapadá do mé vysněné bílé kuchyně. Protože šlo ale o produkt k testování, nebudu ji nijak hodnotit a zaměřím se tedy výhradně na jeho funkčnost. Navíc je k dostání ve více barevných provedeních. Jinak mi nepřijde mixér ničím výjimečné než obdobné konkurenční produkty. Je tvořen základnou, plastovou nádobou, víkem, zátkou a dusadlem.

Manipulace a ovládání je opravdu jednoduché a intuitivní. Ne že bych Vám to chtěla doporučovat, ale mixér zvládnete obsluhovat i bez návodu. Možná by někdo preferoval skleněnou nádobu, výhodou plastu je ale jeho lehkost a zároveň mi přijde poměrně pevný. Nicméně mixér jsem nepoužívala rok a delší dobu, takže nechci vydávat závěrečné soudy.




Úžasné na těchto mixérech je velikost nádoby. Doteď funguji pouze s tyčovým a smoothie makerem, kde nádoby mají objem 600 ml, což na jednu porci smoothie či dávku hummusu bohatě stačí, ale polévku musím holt mixovat nadvakrát. S Froothie v pohodě a hlavně rychle rozmixuji zeleninový krém jako nic.

Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na gumové víko. Ale vše v pohodě dopadlo a nikdy mě nepostihla žádná nehoda :-) Pěchovadlo jsem vlastně ani moc nevyužívala, protože se mi vždy podařilo rozmixovat vše hned, ale o tom až později. Trošku mi vadilo, jak nejsou stěny hladké, proto na nich ulpívala rozmixovaná hmota.




A teď k samotné výkonnosti, o kterou tu asi nejvíc běží :-) Během testování jsem si sesumírovala takový seznam výtvorů, které jsem chtěla vyzkoušet. Smoothie je základ. V pohodě zvládl i mražené ovoce, ale to jsem i očekávala, když to zvládá můj "ubohý" tyčák. Postupovala jsem tedy dle návodu, kdy jsem začala tekutou složkou, pokračovala měkkým ovocem/zeleninou a na závěr přišly tuhé či mražené kousky/led. Stejně dopadla i banánová zmrzlina, opět žádný problém. Dále jsem zkoušela polévku, ořechové mléko, hummus, nejrůznější dresinky, těsto na palačinky, raw dezerty z máčených kešu, tofu krémy, ořechovou, pohankovou mouku, lněná semínka, i takovou obyčejnou nasekanou cibuli. Ale vrcholem byla ořechová másla, která mi přijdou jako takový největší oříšek :-) a také se mě nejčastěji ptáte, jestli tento stroj zvládne umixovat hladké, tekuté máslo. Zvládnou to i méně výkonné stroje, i můj tyčák, ale ta časová náročnost je úplně jinde. S touto hračkou jsem měla krémové máslo do 10 minut, což asi nejvíc oceňuji, a snad i proto bych byla ochotna do něj investovat.

Suma sumárum jsem byla s mixérem spokojená, nepřišla jsem na žádnou surovinu, se kterou si neporadil. Chápu, že je pro mnohé jeho cena nepřijatelná, ale pokud opravdu denně mixujete smoothie, vyrábíte raw dorty, polévky, másla aj., určitě to bude dobrá investice. Já na nějakou takovou mašinku začínám pomalu šetřit.

Podařilo se mi domluvit slevu 540 Kč na modely Optimum Optimum 600, 700 Optimum 9400, 9200A, G2.1 a Thermoccok stačí zadat: Lucie-Optimum-Mixer


7 komentářů:

  1. Krásně napsané :)

    OdpovědětVymazat
  2. jéé Luci, to je náhoda. Já si koncem ledna koupila taky tenhle mixér a chystám na něj recenzi na blog... Zatím jsem velice spokojená...

    OdpovědětVymazat
  3. Proč není sleva i na tento hodnocený model?

    OdpovědětVymazat
  4. Mixér je to výborný, stačí mrknout na recenze na tomto webu.

    http://www.productreview.com.au/p/optimum-9200.html

    OdpovědětVymazat

  5. Prisel mi mixer,ktery se po 1.mixovani rozbil(to se muze stat).Byla v nem soucastka navic.
    Trvalo pres 2 mesice nez jsem se s nekym domluvila.Ze strany prodavajici nejhorsi komunikace,co jsem zazila.Mixer jsem musela zaslat do Nemecka(pojisteni 800,- na vlastni naklady).Vracene penize nedorazily ve slibeny cas,ale 10 dni po lhune,diky mym neustalym telefonatum.Proti samotnemu mixeru nic nemam,ale komunikace teto firmy je naprosto otresna.Ztrata casu a nervu.
    Absolutne nedoporucuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)