Ještě než se pustíme do dýní a dalších podzimních sezónních surovin, mám tu schovaných ještě pár letních receptů. Předpověď hlásí na následující víkend krásné, letní počasí, tak věřím, že se s chutí pustíte do domácích nanuků, výjimečně jogurtových...
Matcha jogurtové nanuky s pistáciemi
(6 ks)
Nanuky
- 1 hrnek rostlinného jogurtu
- 1 hrnek kokosového mléka
- 4 g matcha čaje (2 balíčky)
- 2 lžíce rýžového sirupu
- špetka vanilkového prášku
Bílá čokoláda
- 2 lžíce kakaového másla
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu
Na dokončení
- nesolené pistácie
V míse promícháme jogurt s kokosovým mlékem, matcha čajem, rýžovým sirupem a vanilkovým práškem. Formičky na nanuky naplníme hmotou, doplníme dřívky a dáme mrazit.
Mezitím si připravíme bílou čokoládu. Ve vodní lázni roztopíme kakaové máslo s kokosovým olejem. Odstavíme z plotny, osladíme rýžovým sirupem. Pistácie nasekáme na malé kousky.
Nanuky vyjmeme z mrazáku, máčíme v bílé čokoládě a ihned sypeme pistáciemi. Dámě opět mrazit.
English version
Matcha yogurt popsicles with pistachios
(6 pcs)
Popsicles
- 1 cup plant based yogurt
- 1 cup coconut milk
- 4 g matcha tea (2 pockets)
- 2 tablespoons rice syrup
- pinch vanilla powder
White chocolate
- 2 tablespoons cacao butter
- 1 tablespoon coconut oil
- 1 tablespoon rice syrup
Sprinkle
- unsalted pistachios
In a bowl, combine yogurt with coconut milk, matcha tea, rice syrup and vanilla powder. Pour the mixture over popsicle molds, add wooden sticks and place in the freezer.
Meanwhile prepare white chocolate. In a double boiler, melt cacao butter, coconut oil. Sweeten with ryce syrup. Chop pistachios.
Remove popsicles from freezer, drizzle them with white chocolate, sprinkle with chopped pistachios and place in the freezer again or serve immediately.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)