Mirabelkové scones






Mirabelkové scones

 (6 ks)


  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1 kelímek (150 g) rostlinného jogurtu
  • 1 hrnek vypeckovaných mirabelek




Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mirabelky vypeckujeme.

Ve velké míse smícháme kukuřičnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, špetou soli a kokosovým cukrem.

Přidáme ztuhlý kokosový olej a pomocí rukou zapracujeme. Přidáme jogurt, mirabelky a dále zpracujeme v tuhé těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme alespoň na 30 minut odpočívat do lednice. 

Poté rozválíme na silnější placku, kterou rozdělíme na 6 dílů, potřeme roztopeným kokosovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.







English version

Mirabelkové scones

 (6 pcs)


  • 1 cup corn flour
  • 1 cup buckwheat flour
  • 1 tablespoon baking powder 
  • pinch salt
  • 3 tablespoons coconut sugar
  • 4 tablespoons coconut oil
  • 1 cup plant based yoghurt
  • 1 cup pitted plums





Preheat oven to 180 degrees. Pit plums. 

In a big bowl, combine corn flour with buckwheat flour, baking powder, pinch salt and coconut oil. 

Add solid coconut oil and  rub in with your fingers. Then add plant based yogurt to get a soft dough. Wrap in plastic wrap and place in the fridge for at least 30 minutes. 

Then roll out the dough and cut into 6 triangles. Brush the scones with melted coconut oil and bake for about 30 minutes. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)