U minulého receptu jsem naťukla téma raw stravy, a ani dnes to nebude o ničem jiném. Ne že bych chtěla nebo byla schopna jíst 100% raw, v zimě si horkou zeleninovou polévku zkrátka neodpustím. Ale víte, že ke stravování přistupuji spíše intuitivně se snahou dopřát tělu, o co si samo řekne než vycházet z různých knih, výzkumů atd. Nicméně v létě si kolikrát na konci dne uvědomím, že jsem vlastně jedla výhradně syrovou stravu. Jde to nějak samo... Ráno smoothie/ovocné saláty, k obědu třeba nori zeleninové rolky níže a večer už bývá ve znamení zeleninových salátů...
Nori zeleninové rolky
(2 porce, 4 rolky)
Náplň
- 1 drobná cuketa
- 2 mrkve
- svazek ředkviček
- 1 menší kedlubna
Omáčka
- 2 lžíce slunečnicového másla
- 1 lžíce miso pasty
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička javorového sirupu
- troška vody
- černý sezam
Zeleninu omyjeme, mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké špalíky. Kdo vlastní spiralizér, může zkusit využít.
Pláty nori přepůlíme a plníme směsí zeleniny, posypeme černým sezamem a opatrně zabalíme. Pomocí vody spojíme řasu a ostrým nožem přepůlíme.
Na omáčku prošleháme slunečnicové máslo s miso pastou, sezamovým olejem, javorovým sirupem, vodou a černým sezamem.
English version
Nori veggie rolls

- 2 nori sheets
Filling
- 1 little zucchini
- 2 carrots
- bunch radishes
- 1 little kohlrabi
Sauce
- 2 tablespoons sunflower butter
- 1 tablespoon miso paste
- 1 teaspoon sesame oil
- 1 teaspoon maple syrup
- splash water
- black sesame
Wash, peel and chop veggies into thin chunks. You could also use your spiraliser and make veggie noodles.
Half nori sheets, fill them with mixture of veggie, sprinkle with black sesame and roll them tightly, using the mat to help. Brush the edge of the sheet with water to moisten and seal the edge. Using sharp knife, half them.
For the sauce, whisk sunflower butter with miso paste, sesame oil, maple syrup, water and black sesame.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)