Za génia považuji toho, koho napadlo, že se dají různé obilniny máčet a následně mixovat v hladké těsto. Neznamená to jen zelenou pro raw kaši, ale i palačinky, lívance, chleby, nejrůznější buchty, koláče atd. Dnes něco málo do začátku...
Rýžovo-pohankové lívance
(2 porce, cca 8 ks)
Lívance
- 1/2 hrnku pohanky kroupy
- 1/2 hrnku červené rýže
- 1 hrnek vody
- 1 lžička citrónové šťávy a kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce rýžového sirupu
Na dokončení
- maliny
- nektarinky
- rýžový sirup
Pohanku s rýží propláchneme a necháme přes noc máčet. Následující ráno opět propláchneme a rozmixujeme s hrnkem vody, citrónovou šťávou, kůrou, vanilkovým extraktem a rýžovým sirupem v hladké, palačinkové těsto.
Na kapce kokosového oleje či nasucho smažíme z obou stran. Rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým ovocem, pokapeme rýžovým sirupem a podáváme.
English version
Rice-buckwheat pancakes
(2 portions, about 8 pcs)
Pancakes
- 1/2 buckwheat groats
- 1/2 cup red rice
- 1 cup water
- 1 teaspoon lemon zest + juice
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 tablespoon rice sirup
To finish
- raspberries
- nectarines
- rice syrup
Soak buckwheat and rice in water overnight. Then drain and rinse them. Place them in a blender and blend with one cup water, lemon zest, juice, vanilla extract, rice syrup until smooth you get pancake batter.
Heat a non-stick frying pan with a bit of coconut oil. Pour in a scoop of a batter and cook on both sides until slightly golden.
Divide into plates, add chopped fresh fruit, rice syrup and serve.
Dobrý den, máčíte samostatně nebo dohromady? Děkuji
OdpovědětVymazatDobrý den, máčíte samostatně nebo dohromady? Děkuji
OdpovědětVymazatdohromady :-)
Vymazat