Raw nutella tyčinky






Raw nutella tyčinky

(8 ks)

Tyčinky

  • 1 hrnek lískových ořechů
  • 1 hrnek datlí
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli

Poleva

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaového másla
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce raw kakaového prášku

Na dokončení

  • lískové ořechy


Datle předem namočíme, aby změkly. Lískové ořechy pomeleme na moučku. 

Změklé datle rozmixujeme na hustší pyré s trochou vody. Raději dejte méně, přilévat můžete vždy. K pyré přisypeme pomleté ořechy, kakaový prášek, vanilkový prášek, špetku soli a zpracujeme v kompaktní hmotu.

Vhodnou nádobu vyložíme potravinovou fólií, naplníme hmotou, pomocí stěrky zarovnáme a dáme tuhnout do lednice či mrazáku. 

Mezitím připravíme čokoládu. Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s kakaovým máslem a promícháme s rýžovým sirupem a kakaovým práškem.

Ztuhlé tyčinky pomocí ostrého nože nakrájíme na 8 ks, pocákáme čokoládou a posypeme nasekanými ořechy. Necháme ztuhnout a skladujeme v lednici či mrazáku.







Raw nutella bars

(8 pcs)

Dough

  • 1 cup hazelnuts
  • 1 cup dates
  • 2 tablespoons raw cacao powder
  • pinch vanilla powder
  • pinch salt

Frosting

  • 1 tablespoon coconut oil
  • 1 tablespoon cacao butter
  • 1 tablespoon rice syrup
  • 1 tablespoon raw cacao powder

To finish

  • hazelnuts

Soak dates. Grind hazelnuts into flour. 

Blend soften dates into puree with water. Add ground hazelnuts, cacao powder, vanilla powder, pinch salt and mix until you get sticky dough. 

Line pan with foil and press the dough into it. Place it in the fridge of freezer. 

Meanwhile prepare chocolate. In a double boiler, melt coconut oil with cacao butter. Set aside and whisk with rice syrup and cacao powder. 

Using sharp knife, slice the dough into 8 bars, drizzle with chocolate, sprinkle with chopped hazelnuts. Store in the fridge or freezer. 



4 komentářů:

Děkuji za komentář :-)