Rýžovo-pohankové lívance



Za génia považuji toho, koho napadlo, že se dají různé obilniny máčet a následně mixovat v hladké těsto. Neznamená to jen zelenou pro raw kaši, ale i palačinky, lívance, chleby, nejrůznější buchty, koláče atd. Dnes něco málo do začátku...



Rýžovo-pohankové lívance

(2 porce, cca 8 ks)

Lívance

  • 1/2 hrnku pohanky kroupy
  • 1/2 hrnku červené rýže
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžička citrónové šťávy a kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rýžového sirupu


Na dokončení

  • maliny
  • nektarinky
  • rýžový sirup


Pohanku s rýží propláchneme a necháme přes noc máčet. Následující ráno opět propláchneme a rozmixujeme s hrnkem vody, citrónovou šťávou, kůrou, vanilkovým extraktem a rýžovým sirupem v hladké, palačinkové těsto.

Na kapce kokosového oleje či nasucho smažíme z obou stran. Rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým ovocem, pokapeme rýžovým sirupem a podáváme.








 English version

Rice-buckwheat pancakes

(2 portions, about 8 pcs)

Pancakes

  • 1/2 buckwheat groats
  • 1/2 cup red rice
  • 1 cup water
  • 1 teaspoon lemon zest + juice
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 tablespoon rice sirup


To finish

  • raspberries
  • nectarines
  • rice syrup


Soak buckwheat and rice in water overnight. Then drain and rinse them. Place them in a blender and blend with one cup water, lemon zest, juice, vanilla extract, rice syrup until smooth you get pancake batter. 

Heat a non-stick frying pan with a bit of coconut oil. Pour in a scoop of a batter and cook on both sides until slightly golden. 

Divide into plates, add chopped fresh fruit, rice syrup and serve. 



3 komentářů:

Děkuji za komentář :-)