Batátové hranolky v polentové krustě s miso dipem
(2 porce)
Batátové hranolky
- 2 středně velké sladké brambory
- ½ hrnku polenty
- sůl, pepř
- olivový olej
Miso dip
- 2 lžíce miso pasty
- 4 lžíce vody
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžčka balzamikového octa
- 1 lžička javorového sirupu
- Špetka chilli, pepře
- 1 lžička tapiokového škrobu či jiného
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Batáty omyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíky. Máčíme je v olivovém oleji a následně ve směsi polenty, koření a bylinek.
Rozložíme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme zhruba 20 minut.
Mezitím si připravíme dip. Ve vyšší nádobě prošleháme miso pastu s vodou, olivovým olejem, balzamikovým octem, javorovým sirupem, chilli, pepřem a škorobem v hladký krém.
Pečené batátové hranolky ihned podáváme a máčíme v dipu.
English version
Sweet potato polenta fries with miso dip
(2 portions)
Sweet potato polenta fries
- 2 middle-sized sweet potatoes
- ½ cup polenta
- Salt, pepper
- Olive oil
Miso dip
- 2 tablespoons miso paste
- 4 tablespoons water
- 1 teaspoon olive oil
- 1 teaspoon balsamico vinegar
- 1 teaspoon maple syrup
- Pinch chilli, pepper
- 1 teaspoon tapioca starch
Preheat oven to 180 degrees. Wash sweet potatoes and chop them into little chunks. Soak them in olive oil and coat with mixture of polenta, herbs and spices.
Bake in preheated oven for about 20 minutes.
Meanwhile prepare dip. Whisk miso paste with water, olive oil, balsamico vinegar, maple syrup, chilli, pepper and tapioca starch until smooth.
Serve sweet potato polenta fries with miso dip immediately.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)