Celozrnné špaldové perníčky



Asi nikdy mě nepřestane udivovat, jak rychle ten čas letí, a jak rychle se přehoupneme do druhé poloviny a pomalu mi začne hlavou prolétávat, co asi blízkým naložím, vyrobím, jaké nové cukroví bych mohla připravit na blog... věřte, že je to rok od roku těžší. Zpočátku se utápím v pocitu, že už jsem snad připravila vše a budu se jen opakovat, není možné přijít s něčím novým... ale pak se stejně zadaří a vlastně mě baví ze všeho nejvíc právě tohle období :-) 

Je jakýmsi nepsaným pravidlem začínat pečení s perníčky, tak se ho alespoň na blogu držme a připravíme si dnes celozrnné špaldové perníčky... 



Celozrnné špaldové perníčky


(cca 30 ks)

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • ¼ hrnku kokosového cukru
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • ¼ hrnku melasy
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce mandlového mléka




Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s perníkovým kořením, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a kokosovým cukrem.

Ve vodní lázni roztopíme kokosový olej a prošleháme jej s melasou mandlovým máslem a mlékem. Tekutou směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tužší těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme zhruba na hodinu odpočívat do lednice.

Poté rozválíme na pomoučené podložce a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut a po vytažení potíráme roztopeným kokosovým olejem.

Skladujeme v chladnu.







English version

Wholegrain spelt gingerbreads
 
(about 30 pcs)


  • 2 cups wholemeal spelt flour
  • 3 teaspoons gingerbread spice
  • 1 teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • pinch salt
  • ¼ cup coconut sugar
  • ¼ cup coconut oil
  • ¼ cup molasses
  • 2 tablespoons almond butter
  • 2 tablespoons almond milk




Preheat oven to 170 degrees. In a big bowl, combine spelt flour with gingerbread spice, baking powder, baking soda, pinch salt and coconut sugar.

Using double boiler, melt coconut oil and whisk it with molasses, almond butter and milk. Pour liquid mixture into the flour one and process until well combined. Wrap in foil and place in to fridge for about one hour.

Then roll out the dough and cut into desired shapes. Bake in preheated oven for about 10 minutes. Remove from the oven and crush with melted coconut oil.

Store in cold place.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)