Pěna z červené řepy



Červená řepa je boží surovina, která se může na první pohled jevit jako poměrně obyčejná... ale opak je pravdou. Dají se z ní kouzlit neskonalé lahůdky, kterým nedá vale ani kdejaký mlsný jazýček. To rozhodně platí pro tuto pěnu z řepy, avokáda, vlašských ořechů a pár surovin na dochucení... z pár surovin může být taková paráda... :-)




Pěna z červené řepy



  • 4 menší červené řepy
  • ½ zralého avokáda
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst čerstvé bazalky
  • šťáva z ½ limety
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička tamari omáčky
  • sůl, pepř







V mixéru rozmixujeme na hladkou pěnu syrovou řepu s avokádem, vlašskými ořechy, bazalkou. Dochutíme šťávou z limety, olivovým olejem, tamari omáčkou, solí a pepřem.

Ihned podáváme případně dáme vychladit do lednice. Podáváme s oblíbeným pečivem, krekry, zeleninou atd.








English version

Beetroot mousse


 

  • 4 little beetroots
  • ½ ripe avocado
  • handful walnuts
  • handful basil
  • juice from ½ lime
  • 1 teaspoon olive oil
  • 1 teaspoon tamari sauce
  • salt, pepper





Using blender, blend raw beetroots with ripe avocado, walnuts, basil. Drizzle with lime juice, olive oil, tamari sauce, season with salt, pepper and blend until smooth mousse.

Serve it immediately or place in the fridge to cool down. Serve it with your favorite crackers, bread, vegetables etc.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)