Řepové muffiny s čokoládovou polevou a rozmarýnem



Nerada bych, aby to vyznělo jako samochvála, ale tyhle muffiny jsou za poslední dobu to nejlepší, co jsem z trouby vytáhla. Jsou krásně vláčné a měkučké díky červené řepě uvnitř. Pokud máte už něco "odpečeno", asi tušíte, jaké je těsto, kam přidáte nastrouhanou mrkev, cuketu, jablko a přesně takové očekávejte i od těchto sladkostí...



Řepové muffiny s čokoládovou polevou a rozmarýnem

(6 ks)

Muffiny
  • 1 menší červená řepa
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • ½ hrnku mletých mandlí
  • ¼ hrnku raw kakaového prášku
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka rozmarýnu
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 1 banán
  • 2 lžíce kokosového oleje

Čokoládová poleva
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce raw kakaového prášku


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Červenou řepu oloupeme a najemno nastrouháme.

Ve velké míse smícháme pohankovou mouku s mandlemi, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a rozmarýnem.

Banán pomocí vidličky rozmačkáme na kaši a prošleháme jej s mlékem a roztopeným kokosovým olejem. Tekutou směs vlijeme k sypké a důkladně zpracujeme.

Formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky plníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Roztopený kokosový olej osladíme rýžovým sirupem a promícháme s kakaovým práškem.

Upečené a vychladlé muffiny potřeme čokoládovou polevou, případně ozdobíme snítky rozmarýnu.






Beetroot muffins with chocolate frosting and rosemary

(6 pcs)

Muffins
  • 1 little beetroot
  • 1 cup buckwheat flour
  • ½ cup ground almonds
  • ¼ cup raw cacao powder
  • 3 tablespoons coconut sugar
  • 1 teaspoon baking powder
  • pinch rosemary
  • 1 cup almond milk
  • 1 banana
  • 2 tablespoons coconut oil

Chocolate frosting
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 1 teaspoon rice syrup
  • 1 tablespoon raw cacao powder


Preheat oven to 170 degrees. Peel beetroot and grate finely.

In a big bowl, combine buckwheat flour, ground almonds, cacao powder, coconut sugar, baking powder and pinch rosemary.

Using for, mash banana into smooth puree and whisk with almond milk and melted coconut oil. Pour liquid mixture into flour one and mix until well combined

Fill in muffin form with the dough and bake in the preheated oven for about 30 minutes.

Meanwhile prepare chocolate frosting. Whisk melted coconut oil with rice syrup and cacao powder.

Spred the frosting over baked and chilled muffing. Eventually, decorate them with spring of rosemary.


1 komentářů:

  1. Tak to určitě vyzkouším, vypadá to skvěle!! Narazím-li na problém, ozvu se :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)