Snídaňový chléb s míchanými tofu vajíčky



Míchané tofu je velmi oblíbená alternativa míchaných vajíček mezi vegany. Samozřejmě je chuť rozdílná, ale nic nemění na to, že chutná skvěle. Základní recept jsem tentokrát lehce vyšperkovala pomocí pesta, žampionů a pečených paprik. 



Snídaňový chléb s míchanými tofu vajíčky

(4 porce)

Míchaná tofu vajíčka
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 blok bílého tofu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl, pepř

Žampiony
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 portobello žampiony
  • čerstvý tymián, rozmarýn
  • sůl, pepř

Na dokončení
  • semínkový chléb
  • oblíbené pesto
  • pečené papriky


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rozehřejeme olivový olej a přidáme rozdrobené tofu, dochutíme lahůdkovým droždím, kurkumou, solí a pepřem. Pár minut mícháme a odstavíme z plotny.

Mezitím si připravíme pečené papriky a žampiony. Žampiony očistíme, přepůlíme, dochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, pokapeme olivovým olejem a dáme spolu s paprikou péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Pečené papriky přemístíme ihned do uzavíratelné nádoby či sáčku a necháme zapařit. Poté je oloupeme.

Oblíbený chléb potřeme peste, poklademe žampiony, tofu vajíčky, paprikami a podáváme.





English version

Breakfast bread with scrambled tofu eggs

(4 portions)

Scrambled tofu eggs
  • 1 teaspoon olive oil
  • 1 block natural tofu
  • 1 tablespoon nutritional yeast
  • ½ teaspoon turmeric
  • salt, pepper

Portobella champignons
  • 1 tablespoon olive oil
  • 2 portobella champignons
  • Fresh thyme, rosemary
  • salt, pepper

To finish
  • seeded bread
  • your favourite pesto
  • roasted peppers


Preheat oven to 180 degrees. Heat olive oil in a pan and add scrambled tofu. Season ti with nutritional yeas, turmeric, salt, pepper. Stir occasionally and set aside.

Meanwhile prepare roasted peppers and champignons. Cleanse champignons, half them, season with salt, pepper, thyme, rosemary, drizzle with olive oil and lay them on a baking tray together with peppers. Bake them for about 20 minutes. Remove champignons and roast peppers for another 10 minutes. Remove baking tray from the oven. Place pepper in the airtight container or plastic bag and then peel them.

Spread your favorite bread with pest, add champignons, scrambled tofu, pepper and serve immediately.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)