Vlašské chia kuličky



Pokud bych se musela rozhodnout, určitě dám nepečenému cukroví přednost před pečeným. Jednak se obvykle skládá výhradně z ořechů, semen a sušeného ovoce, ale také je připravené děsně rychle a prostě nějak líp chutná. Proto jsem se už navyráběla "miliony" kuliček, které nikdy neomrzí, alespoň mě. Tyhle vlašské s chia semínky nejsou výjimkou...



Vlašské chia kuličky

(cca 20 ks)

Kuličky
  • 1 hrnek datlí
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce karobového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli


Na obalení
  • strouhaný kokos
  • karobový prášek
  • chia semínka


Datle předem namočíme, aby se snadněji mixovaly. Vlašské ořechy s ovesnými vločkami pomeleme či rozmixujeme na moučku.

Poté odlijeme část vody a rozmixujeme datle v husté pyré. Přisypeme mleté ořechy, vločky, chia semínka, karobový prášek, vanilkový prášek, špetku soli a zpracujeme v tuhé těsto. Dáme tuhnout do lednice a poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které střídavě obalujeme v kokosu, karobovém prášku či chia semínkách.

Skladujeme v lednici a spotřebujeme během jednoho, dvou týdnů.






Walnut chia balls

(about 20 pcs)

Balls
  • 1 cup dried dates
  • 1 cup walnuts
  • ½ cup rolled oats
  • 1 tablespoon chia seeds
  • 2 tablespoons carob powder
  • pinch vanilla powder
  • pinch salt

For coating
  • shredded coconut
  • carob powder
  • chia seeds




 Soak dates. Grind walnuts and rolled oats into flour.

Then get rid of water and blend dates into smooth puree. Add ground walnuts, oats, chia seeds, carob powder, vanilla powder, pinch salt and process into sticky dough. Place in the fridge. Then using hands, shape the dough into little balls and cover them with shredded coconut, carob powder or chia seeds.

Store in the fridge and consume till two weeks.

1 komentářů:

  1. ahoj :-) tyto určitě letos udělám... konečně nějaký recept, který letos smím :D mám eliminační dietu a nesmím kakao, kokos, citrusy a vanilku, což je docela smutný, přes vánoce :D Díky za recept ;-)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)