Dvoubarevné raw hvězdičky






Dvoubarevné raw hvězdičky

(cca 20 ks)

Hnědé těsto
  • ½ hrnku datlí
  • ¾ hrnku kešu ořechů
  • ¼ hrnku mandlí
  • 2 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíce kokosového oleje

Bílá náplň
  • ½ hrnku kešu ořechů
  • ½ banánu/1 malý banán
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli


Kešu ořechy na náplň namočíme alespoň na 4 hodiny. Kešu ořechy a mandle na hnědé těsto pomeleme na moučku.  Pokud nemáme čerstvé datle, předem je namočíme, aby se lépe mixovaly.

Máčené kešu ořechy slijeme a rozmixujeme je spolu s banánem, kokosovým olejem, citrónovou šťávou, rýžovým sirupem, skořicí a špetkou soli v hustší krém. Dáme tuhnout do lednice.

Mezitím si připravíme hnědé těsto. Datle rozmixujeme s trochou vody v datlové pyré a promícháme s roztopeným kokosovým olejem. Přisypeme k němu mleté ořechy, kakaový prášek a zpracujeme v tužší kompaktní hmotu, kterou zabalíme do potravinové fólie a také ji dáme tuhnout do lednice.

Poté obě těsta rozválíme v silnější plát a vykrajujeme požadované tvary. Pracujeme velmi rychle, těsta musí být tuhá, aby se s nimi dobře pracovalo.

Nakonec slepujeme dvě hnědé vrstvy s bílou a skladujeme v lednici.






English version

Raw stars

(about 20 pcs)

Dark dough
  • ½ cup dates
  • ¾ cup cashews nuts
  • ¼ cup almonds
  • 2 tablespoons raw cacao powder
  • 1 tablespoon coconut oil

White dough
  • ½ cup cashew nuts
  • ½ banana or a little one
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 2 teaspoons lemon juice
  • 1 tablespoon rice syrup
  • 1 teaspoon cinnamon
  • pinch salt


Soak cashews for at least 4 hours. Grind cashews and almonds (for the dark dough) into flour. If necessary, soak dates.

Rinse cashews and blend them with banana, coconut oil, lemon juice, rice syrup, cinnamon, pinch salt until smooth. Place it in the fridge to get thicker dough.

Meanwhile prepare the dark dough. Blend dates with splash water into puree and whisk it with melted coconut oil. Add ground nuts, cacao powder and process into thick dough. Wrap it in foil and place in the fridge.

Then roll out both dough and shape into stars. Finally, sandwich white dough between two dark stars. Store in the fridge. 






2 komentářů:

  1. Vypadá to moc hezky. Před Vánocemi to také vyzkouším. Připadá mi že na nepečené cukroví je ještě brzy. Nebo myslíš toto cukroví vydrží ještě tak měsíc? Díky za tip

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají skvěle, jsi šikovná :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)