Nejběžněji se raw kuličky připravují z datlí a dalších přidaných surovin, ale určitě to nemusí být pevně dané pravidlo :-) Vím, že datle spoustě lidem nechutná, přijdou jim až příliš sladké, proto se nebojte ani sušených meruněk, švestek, třešní, višní, brusinek... fantazií se meze nekladou :-) Zkusila jsem tentokrát kombinaci sušených švestek a pistácií... no není vůbec špatná :-)
Švestkové kuličky s pistáciemi
(cca 15 ks)
Kuličky
- 100 g sušených švestek nesířených
- 30 g raw kakaového prášku
- 100 g nesolených pistácií
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
Na obalení
- Nesolené pistácie
Švestky předem namočíme, aby se snadněji mixovaly. Pistácie pomeleme na moučku.
Poté odlijeme část vody a rozmixujeme švestky v husté pyré. Přisypeme mleté pistácie, kakaový prášek, vanilkový prášek, špetku soli a zpracujeme v tuhé těsto. Dáme tuhnout do lednice a poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které obalujeme v pistáciích.
Skladujeme v lednici a spotřebujeme během jednoho, dvou týdnů.
English version
Prune pistachio balls
(about 15 pcs)
Balls
- 100 g dried prunes
- 30 g raw cacao powder
- 100 g unsalted pistachios
- pinch vanilla powder
- pinch salt
For coating
- Unsalted pistachios
Soak prunes. Grind pistachios into flour.
Then get rid of water and blend prunes into smooth puree. Add ground pistachios, cacao powder, vanilla powder, pinch salt and process into sticky dough. Place in the fridge. Then using hands, shape the dough into little balls and cover them with ground pistachios.
Store in the fridge and consume till two weeks.
Miluju pistácie takže tohle určitě vyzkouším! Díky za tip na cukroví :D
OdpovědětVymazatMagicBeautyLife
Jak dlouho ty svestky namacite? Hodinu? Nebo treba pres noc? Predem dekuji za odpoved
OdpovědětVymazat