Většina kuliček jsou až směšně jednoduché, ale není to nezbytnou podmínkou :-) I s kuličkami si můžeme vyhrát a povýšit je na jiný level, než je "jen" směs sušeného ovoce a ořechů... ale na dokonalou kombinaci kokosového krému, kešu, mandlí, vanilky, kakaového másla... už cítíte tu božskou vůni? :-)
Kokosové kešu truffles plněné mandlemi

Kuličky
- 20 ks mandlí
- 60 g kešu ořechů
- 3 lžíce kokosového oleje
- 60 ml kokosového krému
- špetka vanilkového prášku
Na obalení
- mleté mandle
- 2 lžíce kakaového másla
- 2 lžíce kokosového oleje
- Strouhaný kokos
Kešu ořechy pomeleme na mouku. Smícháme je s roztopeným kokosovým olejem, kokosovým krémem a vanilkovým práškem. Hmotu dáme tuhnout do lednice.
Poté pomocí rukou obalujeme mandle ve ztuhlé hmotě a tvarujeme menší kuličky. Ty obalíme v mletých mandlích, roztopeném kokosovém oleji a kakaovém másle, obalíme v kokosu a dáme chladit do lednice.
English version
Coconut cashew truffles filled with almonds
(about 20 pcs)

- 20 pcs almonds
- 60 g cashew nuts
- 3 tablespoons coconut oil
- 60 ml coconut cream
- pinch vanilla powder
Coating
- ground almonds
- 2 tablespoons cacao butter
- 2 tablespoons coconut oil
- Shredded coconut
Grind cashews into flour. Combine it with melted coconut oil, coconut cream and vanilla powder and process it into the dough. Place it in the fridge to chill.
Then using hands, shape the dough into little balls and fill them with almonds. Coat them in shredded coconut. Store them in the fridge.
Co je kokosový krém? Mléko?
OdpovědětVymazatA jak dlouho kuličky vydrží? (Je mi jasný, že moc dlouho ne, protože je sežeru :D ale je to spíš otázka na trvanlivost :D )
Kdo to vi, odpovi, odpoviii mi na otaazku..hlavni rozdil oproti kokosovemu mleku je v konzistenci tzn. je hustsi (menší obsah vody).
OdpovědětVymazat