Raw pekanové řezy
Krusta
- 1 hrnek pekanových ořechů
- 1 hrnek nesířených rozinek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Náplň
- 1 hrnek datlí
- ¼ hrnku vody
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce Lucuma prášku
- 2 lžíce kokosového oleje
- ¼ hrnku ořechového másla
- Pekanové ořechy na ozdobení
Rozinky a datle předem namočíme. Pekanové ořechy na krustu pomeleme na moučku. Zvolenou nádobu vyložíme potravinovou fólií.
Začneme přípravou krusty. Rozinky slijeme a rozmixujeme na pyré. Přidáme mleté ořechy, vanilkový extrakt, špetku soli a zpracujeme v tuhé těsto. To vmačkáme do připravené nádoby a dáme tuhnout do lednice.
Mezitím připravíme náplň. Datle rozmixujeme s trochou vody na pyré. Smícháme s kakaovým práškem, Lucuma práškem, kokosovým olejem a ořechovým máslem. Navrstvíme na krustu, ozdobíme pekanovými ořechy a dáme tuhnout přes noc.
English version
Raw pecan bars
Crust
- 1 cup pecan nuts
- 1 cup currants
- 1 teaspoon vanilla extract
- pinch salt
Filling
- 1 cup dates
- ¼ cup water
- 2 tablespoons raw cacao powder
- 1 tablespoon Lucuma powder
- 2 tablespoons coconut oil
- ¼ cup nut butter
- Pecan nuts for decoration
Soak currants and dates. Grind pecan nuts into flour.
Begin with crust. Rinse currants and blend them into puree. Add ground nuts, vanilla extract, pinch salt and process into thick dough. Using hands, press the dough into the baking tray and place in the fridge.
Meanwhile prepare filling. Blend dates with splash of water into date puree. Mix it with cacao powder, Lucuma powder, coconut oil and nut butter. Spread the filling over the crust, add pecan halves and place in the fridge.
tak to vypadá nádherně. Pekany miluju. Určitě vyzkouším :-) Lenča, zdravejist.blogspot.com ;-)
OdpovědětVymazat