Vegan tofu boršč
(4 porce)
Marinované tofu
- 1 blok tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžového sirupu
Boršč
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 4 menší červené řepy
- 3 menší mrkve
- 1/2 malého bílého zelí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kokosového cukru
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
- hladkolistá petržel
Tofu osušíme a zbavíme přebytečné vody. Nakrájíme jej na drobné kostičky, přelijeme směsí sójové omáčky, sezamového oleje, rýžového sirupu a necháme marinovat. Čím déle, tím lépe. Poté jej dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 10 minut.
Na lžíci olivového oleje restujeme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, nakrájenou červenou řepu, mrkev a necháme vařit zhruba 15 minut. Poté přidáme nakrouhané zelí a vaříme dalších 15 minut. Dochutíme česnekem, kokosovým cukrem, citrónovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou.
Polévku rozdělíme do misek, posypeme marinovaným tofu a ihned podáváme.
English version
Vegan tofu borsch
(4 portions)
Marinated tofu
- 1 block tofu
- 2 tablespoons soya sauce
- 1 tablespoon sesame oil
- 1 tablespoon rice syrup
- 1 tablespoon olive oil
- 1 onion
- 1 tablespoon tomato paste
- 4 little beet roots
- 3 little carrots
- 1/2 little cabbage
- 1 garlic clove
- 1 tablespoon coconut sugar
- lemon juice
- salt, pepper
- fresh parsley
Drain the tofu and wrap it in the paper towel. Cut it into little cubes, place in the bowl and pour over mixture of soya sauce, sesame oil and rice syrup. Let it marinate. Bake for about 10 minutes in preheated oven.
Divide borsch into bowls, sprinkle with marinated tofu and serve immediately.
Ahoj, super recept :-) mám ale dotaz - kde se shání rýžový sirup? :D A taky by mě zajímalo čím fotíš ty krásné fotky :) ?
OdpovědětVymazathttps://travelfitaddict.blogspot.cz/