Zimní panzanella




Zimní panzanella

(2 porce)

Pečené brambory

  • 1 menší sladká brambora
  • 2 fialové brambory
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř
  • uzená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje

Krutony

  • 2 plátky celozrnného chleba
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Zálivka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Na dokončení

  • mísa směsi salátových listů
  • syrová červená řepa


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Brambory omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na menší kousky. Rozprostřeme po zapékací nádobě, dochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou a pokapeme olivovým olejem a dáme péct zhruba na 30 minut.

Mezitím nakrájíme chléb na malé kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a přidáme k bramborám na posledních zhruba 10 minut.

Na zálivku prošleháme olivový olej s jablečným octem, česnekem, solí a pepřem.

Salátové listy omyjeme a důkladně osušíme, Červenou řepu oloupeme a pomocí škrabky či mandolíny nakrouháme na tenké plátky.

Salátové listy promícháme se zálivkou, přidáme pečené brambory, řepu a na závěr doplníme krutony.






English version

Winter panzanella

(2 portions)

Roasted potatoes

  • 1 little sweet potato
  • 2 purple potatoes
  • 1 little onion
  • salt, pepper
  • smoked pepper
  • 1 tablespoon olive oil

Croutons

  • 2 slices wholemeal bread
  • 1 tablespoon olive oil
  • salt, pepper

Dressing

  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 tablespoon aplle cider vinegar
  • 1 garlic clove
  • salt, pepper

To finish

  • bowl of greens mixture
  • 1 raw beetroot

Preheat oven to 170 degrees. Wash potatoes and chop them into little cubes. Peel onion and chop it as well. On a baking sheet lined with baking sheet, bake veggies for about 30 minutes. 

Meanwhile, cut the bread into crouton shapes. In a bowl, toss with a drizzle of olive oil, season with salt, pepper, until everything is evenly coated. Add to the baking sheet and bake for about 10 minutes. 

for the dressing, whisk olive oil with apple cider vinegar, garlic, salt, pepper. 

Wash green leaves. Wash and peel beet root and slice thinly on a mandoline.

Using your hands, massage dressing into the green mixture. add roasted potatoes, thinly sliced beet and finally add croutons.



1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)