Brownie dort s mandlovou kakaovou polevou a jahodami



Jahodová sezóna se nám pomalu blíží, tak je nejvyšší čas je zakomponovat do nějakých receptů, i když tady až tak o jahody nejde. Klidně je můžete zaměnit za borůvky, maliny, banány atd... Pokud máte rádi brownies, pak Vás musí oslovit i tento dort. Ten je vyšperkován navíc mandlovou kakaovou polevou, která Vám zaručeně zbude, no možná záměrně, protože je fakt peckovní a připomíná mi kakaový termix z dětství...



Brownie dort s mandlovou kakaovou polevou a jahodami

Korpus
  • 200 g černých fazolí
  • 100 g čerstvých datlí
  • 1/3 hrnku mandlového mléka
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 hrnku raw kakaového prášku

Mandlová poleva
  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1/3 hrnku mandlového mléka
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 1 lžíčka vanilkového extraktu

Na dokončení
  • čerstvé jahody
  • kakaové boby


Fazole si přes noc namočíme. Stejně tak si předem namočíme mandle na polevu a datle.

Fazole následující den slijeme, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. 

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rozmixujeme fazole s máčenými datlemi, mlékem, kokosovým olejem, vanilkovým práškem, špetkou soli, práškem do pečiva v hladký krém. Vmícháme do něj kakaový prášek a přendáme do dortové formy vyložené pečícím papírem. 

Mezitím si připravíme polevu. Mandle propláchneme a rozmixujeme s mandlovým mlékem, kokosovým olejem, rýžovým sirupem, kakaovým práškem a vanilkovým extraktem. 





2 komentářů:

  1. Teda vypadá to nádherně a chutně! Ten food styling máte opravdu v ruce!

    Zkuste třeba náš rozvoz pizzy v Praze, také se snažíme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím jak dlouho se peče na těch 170°?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)