Jahodová sezóna se nám pomalu blíží, tak je nejvyšší čas je zakomponovat do nějakých receptů, i když tady až tak o jahody nejde. Klidně je můžete zaměnit za borůvky, maliny, banány atd... Pokud máte rádi brownies, pak Vás musí oslovit i tento dort. Ten je vyšperkován navíc mandlovou kakaovou polevou, která Vám zaručeně zbude, no možná záměrně, protože je fakt peckovní a připomíná mi kakaový termix z dětství...
Brownie dort s mandlovou kakaovou polevou a jahodami
Korpus
- 200 g černých fazolí
- 100 g čerstvých datlí
- 1/3 hrnku mandlového mléka
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 hrnku raw kakaového prášku
Mandlová poleva
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/3 hrnku mandlového mléka
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce raw kakaového prášku
- 1 lžíčka vanilkového extraktu
Na dokončení
- čerstvé jahody
- kakaové boby
Fazole si přes noc namočíme. Stejně tak si předem namočíme mandle na polevu a datle.
Fazole následující den slijeme, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rozmixujeme fazole s máčenými datlemi, mlékem, kokosovým olejem, vanilkovým práškem, špetkou soli, práškem do pečiva v hladký krém. Vmícháme do něj kakaový prášek a přendáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
Mezitím si připravíme polevu. Mandle propláchneme a rozmixujeme s mandlovým mlékem, kokosovým olejem, rýžovým sirupem, kakaovým práškem a vanilkovým extraktem.
Teda vypadá to nádherně a chutně! Ten food styling máte opravdu v ruce!
OdpovědětVymazatZkuste třeba náš rozvoz pizzy v Praze, také se snažíme :)
Prosím jak dlouho se peče na těch 170°?
OdpovědětVymazat