Víte, že cuketové nudle jsou u mě už takovou stálicí. A co jsem dostala od Ježíška takové šikovné udělátko, které dokáže ty nudle opravdu dokonale na rozdíl od mých dosavadních chabých pokusů se škrabkou a nožem, jedla bych je tím tuplem pořád. A tak vymýšlím a vymýšlím pořád nové variace...
Cuketové nudle s jarní fazolovou omáčkou
(2 porce)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga1OPW3PDvNzEqfPiWEP_vEbWwHnyG6gYUgjepiXZLfLuad2mU1PgAnvSTeCeYY4If7bKmdzan-vuITCxPvKeycryA0EUPrE0mKKsAJ_LN9e5Pel1w2XQwkN6UQJYSFKURa-D-ZpmxlM0/s320/4006.jpg)
Jarní fazolová omáčka
- 1/3 hrnku bílých fazolí
- 1 stonek jarní cibulky
- hrst bazalkových listů
- 1 lžíce olivového oleje
- trocha vody
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce miso pasty
- sůl, pepř
Na dokončení
- 2 menší cukety
- lístky červené řepy, kadeřávku
- zelený chřest
- veganský parmazán
Fazole si předem namočíme. Následující den je propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
Rozmixujeme je s jarní cibulkou, bazalkovými listy, olivovým olejem, vodou, citrónovou šťávou, miso pastou, solí, pepřem v hladký krém.
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a pomocí spiralizéru vyrobíme cuketové nudle. Rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou, lístky červené řepy, kadeřávku, uvařeným zeleným chřestem, parmazánem a podáváme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)