Cuketové nudle s jarní fazolovou omáčkou



Víte, že cuketové nudle jsou u mě už takovou stálicí. A co jsem dostala od Ježíška takové šikovné udělátko, které dokáže ty nudle opravdu dokonale na rozdíl od mých dosavadních chabých pokusů se škrabkou a nožem, jedla bych je tím tuplem pořád. A tak vymýšlím a vymýšlím pořád nové variace...




Cuketové nudle s jarní fazolovou omáčkou 

(2 porce)


Jarní fazolová omáčka

  • 1/3 hrnku bílých fazolí
  • 1 stonek jarní cibulky
  • hrst bazalkových listů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • trocha vody
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 lžíce miso pasty
  • sůl, pepř


Na dokončení



Fazole si předem namočíme. Následující den je propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. 

Rozmixujeme je s jarní cibulkou, bazalkovými listy, olivovým olejem, vodou, citrónovou šťávou, miso pastou, solí, pepřem v hladký krém. 

Cukety omyjeme, odkrojíme konce a pomocí spiralizéru vyrobíme cuketové nudle. Rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou, lístky červené řepy, kadeřávku, uvařeným zeleným chřestem, parmazánem a podáváme. 







0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)