Quinoové risotto se zeleným chřestem




Chřestová sezóna je v plném proudu, tak by byla škoda nepodělit se o nějaký jednoduchý recept právě s ním. I když abych byla upřímná, obvykle s ním žádné "psí kusy" nevymýšlím. Nejradši si jej užívám jako takový, žádné složitosti... ale nebojte, rozhodně to není letos poslední recept, už se mi v hlavě rodí nový... :-)






Quinoové risotto se zeleným chřestem

(4 porce)

Vegan parmazán

  • 1/4 hrnku kešu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí¨
  • sůl


Risotto

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 hrnek quinoi
  • 1 – 1 a ½ l zeleninového vývaru
  • 500 g zeleného chřestu
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • veganský parmazán, viz výše 
  • hrst lístků červené řepy


Na parmazán si rozmixujeme kešu ořechy v moučku spolu s lahůdkovým droždím a solí.

Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme quinou, důkladně promícháme, aby se obalila tukem a zalijeme vývarem. Budeme míchat, dokud se vývar nevstřebá a přilijeme další. Proces budeme opakovat do jeho spotřebování. Mělo by to trvat zhruba půl hodiny.

Mezitím uvaříme zelený chřest v páře. Risotto dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a veganským parmazánem. Na závěr vmícháme zelený chřest a omyté lístky červené řepy. Ihned podáváme
.







0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)