Chřestová sezóna je v plném proudu, tak by byla škoda nepodělit se o nějaký jednoduchý recept právě s ním. I když abych byla upřímná, obvykle s ním žádné "psí kusy" nevymýšlím. Nejradši si jej užívám jako takový, žádné složitosti... ale nebojte, rozhodně to není letos poslední recept, už se mi v hlavě rodí nový... :-)
Quinoové risotto se zeleným chřestem
(4 porce)
Vegan parmazán
- 1/4 hrnku kešu
- 1 lžíce lahůdkového droždí¨
- sůl
Risotto
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 hrnek quinoi
- 1 – 1 a ½ l zeleninového vývaru
- 500 g zeleného chřestu
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- veganský parmazán, viz výše
- hrst lístků červené řepy
Na parmazán si rozmixujeme kešu ořechy v moučku spolu s lahůdkovým droždím a solí.
Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme quinou, důkladně promícháme, aby se obalila tukem a zalijeme vývarem. Budeme míchat, dokud se vývar nevstřebá a přilijeme další. Proces budeme opakovat do jeho spotřebování. Mělo by to trvat zhruba půl hodiny.
Mezitím uvaříme zelený chřest v páře. Risotto dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a veganským parmazánem. Na závěr vmícháme zelený chřest a omyté lístky červené řepy. Ihned podáváme
.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)