Slaný chřestový koláč



Další slibovaný recept s chřestem je tu. A i když se může tvářit trochu složitěji a časově náročněji, opravdu to není taková hrůza. Abych byla upřímná, vím, o čem mluvím. Poslední dobou mě stíhá líné období a uchyluji se k těm nejvíc basic receptům, co jen mohou být. Navíc mě u tohoto koláče naprosto dostala náplň. Vůbec jsem nečekala, že by šly kešu ořechy tak hezky rozmixovat a získat tak krémovou konzistenci.. 




Slaný chřestový koláč


Krusta
  • 1 hrnek ovesných vloček 
  • ½ lžičky soli
  • 40 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
Náplň
  • ½ hrnku kešu ořechů
  • 1/3 hrnku vody
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • zelený chřest



Kešu ořechy si namočíme alespoň na 4 hodiny. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Na krustu rozmixujeme ovesné vločky na moučku. Smícháme ji se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu. Koláčovou formu vymažeme olivovým olejem a pomocí rukou vmačkáme těsto.  Předpečeme jej na 10 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme jej s čerstvou vodou, lahůdkovým droždím, česnekem, citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem v hladkou hmotu. Chřest omyjeme a opatrně rozlomíme a zbavíme dřevnaté části.

Krustu naplníme kešu krémem, doplníme chřestem a dáme dopéct zhruba na 20 minut. Necháme vychladnout a můžeme krájet.






0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)