Další slibovaný recept s chřestem je tu. A i když se může tvářit trochu složitěji a časově náročněji, opravdu to není taková hrůza. Abych byla upřímná, vím, o čem mluvím. Poslední dobou mě stíhá líné období a uchyluji se k těm nejvíc basic receptům, co jen mohou být. Navíc mě u tohoto koláče naprosto dostala náplň. Vůbec jsem nečekala, že by šly kešu ořechy tak hezky rozmixovat a získat tak krémovou konzistenci..
Slaný chřestový koláč

Krusta
- 1 hrnek ovesných vloček
- ½ lžičky soli
- 40 ml olivového oleje
- 50 ml vody
Náplň
- ½ hrnku kešu ořechů
- 1/3 hrnku vody
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička citrónové šťávy
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- zelený chřest
Kešu ořechy si namočíme alespoň na 4 hodiny. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na krustu rozmixujeme ovesné vločky na moučku. Smícháme ji se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu. Koláčovou formu vymažeme olivovým olejem a pomocí rukou vmačkáme těsto. Předpečeme jej na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme jej s čerstvou vodou, lahůdkovým droždím, česnekem, citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem v hladkou hmotu. Chřest omyjeme a opatrně rozlomíme a zbavíme dřevnaté části.
Krustu naplníme kešu krémem, doplníme chřestem a dáme dopéct zhruba na 20 minut. Necháme vychladnout a můžeme krájet.
skvela inspiracia - pouzila som krustu a sparglu i koreniny z receptu, miesto kesu som dala ricottovu plnku (kesu neboli) a je to superskvely rychly slany kolac!
OdpovědětVymazata vies co, idem to spravit znovu!
OdpovědětVymazatto je nadšení :-) děkuju
Vymazat